„Acest proces rezultă din faptul că OpenAI și Microsoft au furat milioane de articole cu drepturi de autor ale editorilor, fără permisiune sau plată, pentru a-și comercializa produsele generative de inteligență artificială, inclusiv ChatGPT și Copilot (de la Microsoft)”, se arată în plângerea depusă la un tribunal din New York.
Reclamanții - New York Daily News, Chicago Tribune, Orlando Sentinel, Sun Sentinel of Florida, San Jose Mercury News, Denver Post, Orange County Register și St. Paul Pioneer Press - aparțin de Alden Global Capital, un fond speculativ cu sediul în Florida, care a creat al doilea cel mai mare grup de presă american după Gannett, proprietarul USA Today.
Potrivit avocaților, „acest proces va demonstra că inculpații trebuie atât să obțină acordul editorilor pentru a le folosi conținutul, cât și să îi despăgubească în mod echitabil pentru această utilizare”. Publicațiile critică, de asemenea, asistenții AI pentru că oferă fragmente din articole și că atribuie publicațiilor informații înșelătoare sau inexacte în unele cazuri.
Mulți autori, artiști și site-uri de informare acuză OpenAI și rivalii acestui instrument de inteligență artificială de încălcarea drepturilor de autor în cursa pentru AI generativă (producerea de texte, imagini etc., la simpla cerere în limbajul de zi cu zi), care necesită munți de date. La sfârșitul lunii decembrie, New York Times a lansat mai multe procese împotriva OpenAI și Microsoft.
OpenAI nu a comentat acuzațiile ziarelor, dar a spus că „are mare grijă” de produsele sale și de procesul de formare a modelelor AI generative „pentru a sprijini organizațiile de cercetare. presa”. Start-up-ul din California a evidențiat, de asemenea, „parteneriate constructive și conversații cu numeroase instituții media din întreaga lume pentru a explora oportunități, a discuta preocupări și a oferi soluții”.
În cazul New York Times, OpenAI s-a apărat energic, susținând că utilizarea datelor disponibile public, inclusiv articole de știri, pentru formarea generală a modelelor nu a constituit o încălcare a drepturilor de autor. De asemenea, start-up-ul a acuzat cotidianul american că a „piratat” ChatGPT, pentru a produce „rezultate extrem de anormale”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...