Recesiunea bate la uşa României
Riscul de recesiune a crescut semnificativ şi este posibil să avem o...
Paranormal în țara ChatGPT? Interfața extrem de populară de inteligență artificială generativă a avut, zilele trecute, un fel de blocaj timp de câteva ore, răspunzând la întrebările utilizatorilor cu propoziții fără sens. OpenAI, start-up-ul care a lansat programul la sfârșitul anului 2022, a indicat miercuri pe site-ul său că ChatGPT funcționează din nou „normal”.
Marți după-amiază – ora San Francisco, unde compania își are sediul – ea a anunțat „investigarea rapoartelor de răspunsuri neașteptate de la ChatGPT”. Puțin mai târziu, OpenAI a asigurat că a „identificat problema” și „era în proces de rezolvare”. Mulți utilizatori au încărcat capturi de ecran care arată răspunsuri neregulate sau de neînțeles din modelul IA generativă. O tehnologie care producere conținut, de la texte, la videoclipuri, de obicei de o calitate uluitoare, la o simplă cerere.
„GPT este bântuit”
Pe forumul pentru dezvoltatorii care folosesc instrumente OpenAI, un utilizator numit „IYAnepo” a remarcat comportamentul „ciudat” al ChatGPT. „Generează cuvinte complet inexistente, omite cuvinte și produce secvențe de cuvinte cheie mici care sunt de neînțeles pentru mine, printre alte anomalii”, a spus el. „Ați crede că am specificat astfel de instrucțiuni, dar nu este deloc așa. Simt că GPT-ul meu este bântuit.”
Un alt utilizator, „scott.eskridge”, s-a plâns pe același forum că toate conversațiile sale cu modelul lingvistic s-au „transformat rapid în prostii”. A copiat un fragment dintr-unul dintre răspunsurile primite de la interfață: „Bani pentru bit și lista este unul dintre străinii și internetul unde moneda și persoana costului este unul dintre prieteni și moneda. Data viitoare când vă uitați la sistem, la schimb și la fapte, amintiți-vă să dați.”
OpenAI nu a oferit detalii suplimentare despre natura incidentului. Expertul în inteligență artificială Gary Marcus speră că momentul va fi văzut ca un semnal de „avertizare”. „Aceste sisteme nu au fost niciodată stabile. Nimeni nu a reușit vreodată să dezvolte garanții de securitate în jurul acestor sisteme”, a scris el în buletinul său informativ. „Nevoia de tehnologii complet diferite, mai puțin opace, mai interpretabile, mai ușor de întreținut și de depanat – și, prin urmare, mai ușor de implementat – rămâne primordială”, a adăugat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Riscul de recesiune a crescut semnificativ şi este posibil să avem o...
Ministrul Fondurilor Europene,...
Turbulențele de pe piețele...
UE cere calm în fața tarifelor...
Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a...
Românii pot investi începând de luni, 7 aprilie, în...
Investitorii s-au refugiat...
DC Media Group, trust media din care fac parte DC News,...
Piața gazelor naturale din...
Noutăţi fiscale publicate luni,...
Banca Națională a României a anunțat cursul leului...
ANAF introduce o nouă obligație declarativă pentru...
Un mesaj fără precedent din partea uneia dintre cele mai...
Urmează o ieftinire substanțială a carburanților? Logic,...
Europa trebuie să se adapteze...
Bursa de Valori București...
Miliardarul și administratorul de fonduri Bill Ackman,...
Războiul comercial inițiat de...
O astfel de scădere nu s-a mai...
Principalele burse europene au...