Printre acestea se numără și vopseaua de ouă care poate să conţină până la 11 E-uri, iar aceasta poate fi ingerată chiar dacă este doar pe coaja oului, prin transferul pe mâini sau prin transferul direct în ouă, potrivit Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor - InfoCons.
Conform sursei citate, din punctul de vedere al aditivilor alimentari, 98,36% dintre produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari), după cum rezultă din centralizarea şi analizarea informaţiilor ce se regăsesc pe etichete.
Din punctul de vedere al produselor ce conţin aditivi alimentari, 65,57% dintre produsele studiate au avut în componenţă acid lactic (E270), 63,93% au avut în componenţă azorubina (E122), iar 54,10% au avut în componenţă benzoat de sodiu (E211).
"Vopseaua de ouă nu numai că ne influenţează vizual şi ne aduce, poate, o bucurie ca şi coloristică o oului de paşte, dar se transferă atât în produse - în ouă- sau se transferă pe mână, ceea ce înseamnă că ar trebui să fim mai atenţi şi mai responsabili atunci când cumpărăm vopsea de ouă - un produs pe care îl cumpărăm poate doar să fie. Necitind eticheta şi nici măcar cantitatea minimă de ouă care pot fi vopsite, care de altfel, influenţează şi preţul. Dar, atenţie, vopseaua de ouă poate să conţină până la 11 E-uri care ne influenţează atât pe noi, copiii noştri, bunicii şi musafirii noştri la masa de Paşte. Chiar dacă este pe coaja oului, ajungem să o ingerăm prin transferul pe mâini sau prin transferul direct în ouă. Atenţie la vopseaua de ouă!", a declarat spune Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons.
Carnea de miel, preţ ŞOC pentru români de Paşte 2022. Care sunt alternativele
Vești proaste pentru români. Carnea de miel va fi mult mai scumpă în anul 2022. Care sunt motivele acestei scumpiri?
Cât costă carnea de miel de acest Paște – este întrebarea de pe buzele multor români. Cum în preajma sărbătorilor pascale se înregistrează cea mai mare cerere pentru carnea de miel, prețurile sunt deja prognozate de către crescătorii de ovine.
Mulți se gândesc deja la alternative, cum ar fi carnea de pui sau de curcan.
Mielul de Paşte va fi mai scump faţă de anul trecut.
Primele luni din 2022 au adus scumpiri în agricultură, pe fondul crizei din energie. Acum, războiul din Ucraina riscă să genereze o adevărată criză alimentară, în special pe piața cerealelor.
Prețurile la îmgrășăminte și carburanți a crescut foarte mult, ceea ce va duce, automat, la creșterea preţului cărnii de miel. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...