Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
În ceea ce privește barilul american West Texas Intermediate (WTI) de aceeași scadență, acesta a câștigat 2,16%, urcând 78,74 dolari, după ce a atins 79,28 de dolari, foarte aproape de pragul psihologic de 80 de dolari, pe care nu l-a depășit de la jumătatea lunii aprilie. „Țițeiul a avut o tendență ascendentă de aproape o lună”, „iar actuala creștere este o prelungire a acestui impuls”, spune Eli Rubin de la EBW Analytics Group.
Semnale optimiste
La sfârșitul lunii iunie, „analiștii vorbeau deja despre semnale optimiste”, „dar din moment ce prețurile nu s-au mișcat de luni de zile”, operatorii au fost în continuare reticenți în a angaja noi mutări pe piață, potrivit analistului. Scăderea producției Arabiei Saudite cu 1 milion de barili pe zi în iulie, precum și primele semne tangibile ale unei scăderi a exporturilor rusești, au aprins fitilul. Indicatorii macroeconomici care arată o încetinire a inflației și noul impuls de la Wall Street au făcut restul.
Astăzi, „comercianții văd petrolul ca fiind mai atractiv decât acțiunile din SUA”, argumentează Eli Rubin, „și dacă WTI atinge 80 de dolari, asta ar putea împinge lucrurile și mai departe”. Prețurile s-au precipitat în sus după închiderea, luni, a unei rafinării ExxonMobil din Baton Rouge, Louisiana. Potrivit agenției Bloomberg, unitatea a cărei activitate a fost suspendată producea în jur de 120.000 de barili de benzină pe zi.
Ca răspuns, contractul futures pe benzină de referință din SUA a decolat luni cu peste 3,5%, până la un nivel pe care nu l-a mai atacat de aproape nouă luni. Pentru Edward Moya, din Oanda, insolația petrolieră este cu atât mai impresionantă cu cât vine pe fondul de încetinire economică, după cum arată în continuare indicii de activitate PMI publicați luni. Fie că este vorba de Germania, Franța, Marea Britanie sau de Statele Unite, activitatea în sectorul prelucrător s-a contractat în iulie. Dar, pentru Edward Moya, aceste cifre cresc probabilitatea unui sfârșit apropiat al ciclului de înăsprire monetară de ambele maluri ale Atlanticului, care este privit favorabil pentru cererea de aur negru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...