În condițiile în care vânzările directe de pietre prețioase rusești au fost deja grav afectate de sancțiunile impuse de SUA asupra companiei miniere rusești de stat Alrosa, G7 este acum în curs de a stabili detaliile unei noi interdicții asupra vânzărilor indirecte în țările membre.
Chiar înainte ca această interdicție să intre în vigoare, producătorii spun că clienții occidentali au evitat pietrele prețioase din Rusia, cel mai mare producător mondial de diamante brute ca volum, cu o cotă de 30% din piață, conform Reuters.
Tiffany, parte a grupului francez de lux LVMH, a declarat în luna martie a anului trecut că a încetat să se aprovizioneze cu diamante brute din Rusia.
Interdicția propusă de G7 riscă acum să complice și mai mult lanțurile de aprovizionare, într-un moment în care cererea este deja sub o presiune puternică.
Având în vedere diferitele propuneri avute în vedere, industria dezbate în prezent modul în care ar trebui verificată țara de origine a unui diamant, unde ar trebui să se facă acest lucru și ce dimensiuni de pietre prețioase, în formă brută sau lustruite, ar trebui să facă parte din această reglementare.
Cererea de bijuterii cu diamante are deja de suferit în SUA, care prerezintă 55% din cererea globală, din cauza ratelor ridicate ale dobânzilor, a unei redresări post-pandemie în China și a concurenței diamantelor realizate în mod artificial.
Luna trecută, India – țara care prelucrează 90% din diamantele brute din lume - a cerut minerilor mondiali să nu-i mai vândă pietre prețioase brute timp de două luni pentru a gestiona stocurile acumulate. Acest lucru înseamnă că stocurile la minerii de diamante vor crește.
"La un moment dat, aceste stocuri vor trebui să ajungă pe piață", a declarat Richard Chetwode, consultant în industria diamantelor.
De Beers, cel mai mare producător de diamante brute din lume ca valoare, a declarat într-un raport recent că, deși cererea globală de bijuterii cu diamante se va menține peste nivelurile anterioare pandemiei în 2023, peisajul economic este dificil.
"Inflația ridicată și ratele majorate ale dobânzilor continuă să afecteze încrederea consumatorilor și cheltuielile în unele dintre principalele piețe de diamante, inclusiv în SUA și Europa", a spus acesta.
Potrivit lui Richard Chetwode, "comerțul cu amănuntul din China a fost grav afectat, iar comercianții cu amănuntul din SUA sunt deja aprovizionați până la refuz înainte de sezonul de Crăciun".
"Nu există literalmente niciun cumpărător" de diamante brute în prezent, a spus el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...