Preţ gaze şi energie electrică 2022. PROTEST în faţa Guvernului
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Pentru cei interesați
Pentru cei interesați
Sindicaliştii vin, luni, la un protest în Piaţa Victoriei.

Mai multe sindicate din industria metalurgică, reprezentând în principal angajaţi de la ALRO Slatina şi de la Alum Tulcea, organizează luni un miting de protest în faţa Guvernului, principala revendicare fiind reglementarea pieţei de energie.

Acţiunea este organizată de Sindicatul Liber Alro, Sindicatul Alroproduct, Sindicatul UPS, Sindicatul Aluministul, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului şi de Sindicatul Alum Tulcea.

Organizaţiile sindicale solicită reglementarea pieţei de energie prin limitarea preţurilor la gazele naturale şi energie electrică la valoarea celor din decembrie 2020, pentru cel puţin un an, şi instituirea unei diferenţe de tratament între clienţii non-casnici care nu au beneficiat de ajutor de stat, legiferat prin OUG 81/2019, şi cei care au beneficiat de prevederile acestui act normativ.

De asemenea, sindicatele cer eliminarea exceptării beneficiarilor OUG 81/2019 de la plafonarea preţului energiei electrice şi plafonarea preţului acesteia la maxim750 lei/Mwh, informează Agerpres.

 

Citeşte şi: Facturi gaze. Engie, mesaj pentru abonaţi: Ce se întâmplă de la 1 aprilie şi cine va trebui să dea bani înapoi

 

Engie le-a transmis abonaţilor o informare privind modificările aduse schemei de sprijin pentru clienții casnici, în perioada 01 februarie – 31 martie 2022. Compania vine cu explicaţii despre facturi, despre modul în care se face compensarea facturilor dar şi plafonarea preţului la gaze naturale. Totodată, Engie vorbeşte şi despre ceea ce se va întâmpla începând cu data de 1 aprilie, atunci când se încheie perioada reglementată de către Guvern. 

"Vă informăm că a fost aprobată O.U.G. nr. 3/2022 care a intrat în vigoare începând cu 01 februarie 2022 și care modifică și completează O.U.G. nr. 118/2021 (aprobată prin Legea 259/2021) privind stabilirea unei scheme de sprijin pentru consumul din perioada 01 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, cu scopul diminuării efectelor măririi prețurilor de vânzare a energiei către clienții finali, pe fondul creșterii fără precedent a costurilor de achiziție, atât pe piața locală, cât și pe cea europeană", se arată în mesajul transmis oamenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Câți bugetari numără România. Numărul lor a scăzut

Numărul lor a scăzut în februarie și, iată, s-a mai...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel