Schema de Energie: S-a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului de ajutor
Valoarea sprijinului acordat...
Americanii care plănuiesc să folosească ouă în preparatele festive de Sărbători vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar, pe fondul unui preț record al acestora. Epidemia de gripă aviară, care a dus la sacrificarea a milioane de găini ouătoare, este principalul factor responsabil pentru creșterea dramatică a prețurilor, relatează Bloomberg.
În Midwest, un carton cu 12 ouă se vinde acum cu 5,67 dolari, depășind precedentul record istoric de 5,46 dolari din decembrie 2022, conform datelor comparatorului de prețuri Expana.
Cererea mare și pierderile de producție amplifică problema
Karyn Rispoli, director la Expana, explică situația: „Această creștere a prețurilor este rezultatul unei combinații între pierderile de producție, cauzate de gripa aviară, și cererea ridicată de ouă din perioada sărbătorilor.”
De la mijlocul lunii octombrie, aproximativ 17 milioane de găini ouătoare au fost sacrificate în SUA din cauza gripei aviare. Epidemia actuală, care a început în februarie 2022, este una dintre cele mai îndelungate și complexe din istoria SUA.
Gripa aviară afectează și alte specii
Virusul gripei aviare H5N1 nu s-a limitat la păsări, ci s-a răspândit și la alte specii, cum ar fi vacile de lapte. În Louisiana, o persoană a fost spitalizată recent după ce a fost infectată cu virusul.
Deși inflația alimentară a încetinit în SUA, prețurile ouălor au continuat să crească vertiginos, tocmai în perioada în care mulți americani se pregătesc pentru gătit de sărbători. În state precum California, unde reglementările impun ca găinile să nu fie crescute în cuști, aprovizionarea a fost și mai problematică.
„Dezechilibrul de aprovizionare rezultat a făcut ca unele comenzi să fie anulate, iar în anumite magazine rafturile să fie goale,” a declarat Rispoli.
Evoluția epidemiei de gripă aviară și cererea sezonieră pun presiune suplimentară pe lanțurile de aprovizionare, lăsând consumatorii americani cu opțiuni limitate și prețuri ridicate. Se preconizează că impactul asupra pieței ouălor ar putea persista și în perioada următoare, dacă epidemia nu va fi controlată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Valoarea sprijinului acordat...
Surprinzători cine sunt cei mai mari cumpărători.
Număr record de donatori-investitori.
Negocieri intense pentru un plan de economii fără...
Pe ultima sută de metri!
Dumitru Nancu, directorul...
În multe magazine acest produs...
Grupaj de știri.
Vicepreședintele Administrației...
Cred că de la Bucureşti sau Budapesta nu putem evalua cu...
Creșterea rapidă din ultimele trimestre pune presiune...
În ultimul an, prețul boabelor de cacao a crescut...
Banca Națională a României a...
Decizia vine în urma...
Președintele ales și-a transmis mesajul printr-o postare...
Agenţia Fitch a revizuit...
Totul devine prea scump pentru această țară europeană.
CEC Bank a listat vineri pe...
Dezamăgirea investitorilor a fost foarte mare.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, o lege...
O criză „foarte, foarte...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Măsură esențială pentru reconfigurarea pieței energetice...
O reformă esențială, dar care...
Gazprom anunță că livrează gaze...
O companie sud-coreeană revoluționează industria...
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă...