Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Prin urmare, prețul aurului a rămas, marți, într-un interval restrâns, aproape de cel mai scăzut nivel din ultimele două luni, în condițiile în care optimismul privind un acord asupra plafonului de îndatorare din SUA și reducerea pariurilor pe o pauză pe care Rezerva Federală a SUA o va lua în iunie în privința politicii sale de majorare a dobânzii cheie au redus din atractivitatea metalului galben.
Prin urmare, aurul la vedere a fost stabil la 1.945,19 dolari pe uncie la ora 0253 GMT. Contractele futures pe aur din SUA au fost slabe, la 1.944,10 dolari.
Președintele SUA, Joe Biden, a dat de înțeles, luni, că nutrește sentimente pozitive legătură cu perspectivele adoptării de către Congres a acordului cu privire la plafonul de îndatorare a țării, înțelegere convenită în ajun cu președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy.
Evenimente extrem de volatile, precum criza bancară regională din SUA și întrebarea dacă se va ajunge la un consens privitor la acest plafon al datoriei publice americane au trecut acum, "reducând interesul pieței pentru aur, deoarece investitorii caută alfa", a explicat Michael Langford, director la firma de consultanță în afaceri AirGuide.
Pe de altă parte, oficialii Fed au crescut în ultimele zile presiunea asupra ratelor dobânzilor, ceea ce a compensat într-o oarecare măsură fluxurile de refugiu legate de situația privind plafonul de îndatorare din SUA, deoarece rate mai mari ale dobânzilor atenuează atractivitatea lingourilor cu randament zero.
După ce a trăit criza financiară din 2008, președintele Fed din Minneapolis, Neel Kashkari, este preocupat de riscurile sistemice. Dar astăzi, în calitate de responsabil cu politica monetară a SUA, el este și mai îngrijorat de inflație.
"Dacă, mai târziu în cursul anului, va adopta o abordare mai dovish, înseamnă că ar putea avea loc un anumit nivel de relaxare a ratelor dobânzilor, ceea ce va fi văzut ca un avantaj pentru acțiuni și va reduce, de asemenea, dorința investitorilor de a deține aur în raport cu alte clase de active mai riscante", a precizat Langford.
În prezent, piețele evaluează la 42,7% probabilitatea ca Fed să mențină dobânzile la un nivel stabil în iunie.
Argintul la vedere a scăzut cu 0,2%, la 23,15 dolari pe uncie, în timp ce platina a crescut cu 0,8%, la 1.032,54 dolari, iar paladiul a câștigat aproape 2%, la 1.443,12 dolari.
Citește și
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...