Băncile europene în picaj accentuat. Un dezastru
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Rafinăriile din China au adăugat aproximativ 1,77 milioane b/d de țiței la stocurile lor în luna mai, echivalentul a 53 de milioane de barili, cel mai mult din iulie 2020, ceea ce face puțin probabil ca China să se apuce de cumpărat în curând.
Aceste stocuri au provenit dintr-o perioadă în care rafinăriile au funcționat mai puțin în aprilie-mai, chiar în momentul în care întreținerea de primăvară atingea punctul culminant, ceea ce a dus cantitatea agregată de țiței din depozitele chineze la aproape 1 miliard de barili.
În pofida faptului că rafinăriile au fost deconectate și că cererea de motorină este încă departe de nivelurile așteptate, importurile de petrol în China au atins a treia cea mai mare valoare înregistrată vreodată, cu 12,11 milioane de barili pe zi, deoarece cumpărătorii au dublat cantitatea de petrol din Iran și Rusia.
Exporturile de țiței ale Rusiei pe cale maritimă au scăzut ușor în ultimele patru săptămâni până la 18 iunie, dar au fost totuși cu 250.000 de barili pe zi (bpd) mai mari decât în februarie, ceea ce servește drept bază de referință pentru reducerea producției de 500.000 bpd pe care Rusia a promis că o va face în acest an.
Volumul mediu pe patru săptămâni al transporturilor de țiței ale Rusiei de la principalele sale terminale de export a scăzut la 3,63 milioane de bpd, față de o medie pe patru săptămâni de 3,66 milioane de bpd în perioada de până la 11 iunie, au arătat marți datele de urmărire a petrolierelor monitorizate de Bloomberg.
În pofida scăderii ușoare a exporturilor rusești de țiței pe cale maritimă din ultima săptămână, livrările de țiței ale Moscovei continuă să fie cu mult peste nivelurile de export înregistrate în luna februarie a acestui an, care a fost luna folosită ca referință pentru reducerile pe care Rusia a declarat că le va face.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Noile tarife vamale de 10%...
Mai corect spus, președintele...
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Bulgaria se pregătește să...
Consolidarea fiscală și...
Piețele bursiere globale au...
O echipă de cercetători a...
Dacă Tesla nu o duce prea bine,...
În contextul unei crize...
O decizie neașteptată a președintelui american.
Un nou tip de armă de mare precizie.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Grupaj de știri.
Guvernul dă undă verde reluării...
Avertizări ANM: instabilitate...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Seismul s-a produs la ora 4,33.
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...