Prețul petrolului a scăzut, pentru că rebeliunea din Rusia s-a încheiat
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Sonde
Sonde
Prețul petrolului a scăzut brusc marți, piața revenind la gânduri mai pașnice în contextul în care rebeliunea din Rusia s-a încheiat fără ca nimic, practic, să se fi întâmplat. Prin urmare, investitorii s-au întors la grijile de dinaintea evenimentelor declanșate de șeful grupului Wagner, Evgheni Rogojin, legaate e o posibilă strangulare a economiei mondiale de către băncile centrale occidentale.

Prețul petrolului a scăzut brusc marți, piața fiind liniștită de acordul care a pus capăt revoltei din Rusia, dar din nou îngrijorată de o posibilă strangulare a economiei mondiale de către băncile centrale occidentale.

Prețul barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna august a închis în scădere cu 2,58%, la 72,26 dolari. Prețul barilului de West Texas Intermediate (WTI) din SUA pentru aceeași dată a scăzut cu 2,40%, la 67,70 dolari.

După o creștere timidă luni, prețurile au scăzut marți, pe măsură ce semnele de dezescaladare s-au înmulțit după revolta de vineri a grupului paramilitar Wagner, al cărui lider, Evgheni Prigojin, a amenințat că va invada Moscova.

"Un război civil într-unul dintre cei mai mari producători de petrol din lume ar fi fost o situație destul de îngrijorătoare", a comentat John Kilduff de la Again Capital, "astfel că această rezolvare a tras prețurile în jos".

Odată înlăturată chestiunea rusă, traderii și-au reorientat atenția asupra subiectului care îi îngrijorase la sfârșitul săptămânii trecute, și anume retorica ofensivă a băncilor centrale occidentale, care au declarat că nu au terminat cu măsurile de înăsprire monetară.

Spectrul unei noi serii de majorări a dobânzilor "este prezent în special în Statele Unite, având în vedere datele economice solide pe care le-am avut în această dimineață", a subliniat John Kilduff.

Comenzile de bunuri de folosință îndelungată au crescut cu 1,7% pe parcursul unei luni, în timp ce economiștii se așteptau la o contracție (-0,9%), în timp ce vânzările de locuințe noi au crescut cu 12% pe parcursul unei luni în luna mai.

"Acest lucru înseamnă că Fed (banca centrală americană) va trebui să mențină dobânzile la un nivel mai ridicat pentru mai mult timp pentru a răci economia atât cât își dorește", a declarat Bill Adams de la Comerica Bank.

Culmea, încrederea consumatorilor, măsurată de institutul independent The Conference Board, a urcat la 109,7 în iunie, cel mai ridicat nivel din ianuarie 2022, chiar înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

Îngrijorările legate de efectul politicii monetare asupra economiei mondiale "nu se vor disipa prea curând", anticipează Thu Lan Nguyen de la Commerzbank.

Traderii nu au acordat prea multă atenție declarațiilor premierului chinez Li Qiang, care a afirmat că guvernul "speră să atingă" obiectivul de creștere de 5% pentru 2023.

"Doar pentru că speri că ceva se va întâmpla nu înseamnă că se va întâmpla", a temperat John Kilduff.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...

Naf Naf a primit trei oferte de preluare

Trei oferte de preluare sunt pe masă pentru...

Firme care-i ajută pe angajați să demisioneze

Pentru câteva sute de euro, firmele informează...

Lucrările la magistrala de metrou M6 avansează - Video

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, care va face...


pixel