Eugen Rădulescu (BNR): Deficitul României, ca cel al unei țări aflate în război
Deficitul bugetar al României...
Contractele futures la țițeiul Brent au crescut cu 18 cenți la 79,18 dolari pe baril până la 1315 GMT. Petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 14 cenți la 75,58 dolari.
Analiștii apreciază că piețele petrolului au cedat unele câștiguri recente din cauza unui ameste de factori. Factorii cheie includ așteptările de creștere a producției americane în cadrul politicilor pro-forare ale președintelui Trump și atenuarea stresului geopolitic din Gaza, ridicând temerile legate de escaladarea în continuare a întreruperii aprovizionării din principalele regiuni producătoare.
Implicațiile economice mai largi ale tarifelor americane ar putea diminua și mai mult creșterea cererii globale de petrol, mai spun experții.
Trump a declarat că va adăuga noi tarife la amenințarea sa cu sancțiuni împotriva Rusiei dacă țara nu va încheia un acord pentru a pune capăt războiului din Ucraina.
De asemenea, el a promis să lovească Uniunea Europeană cu tarife și să impună tarife de 25% împotriva Canadei și Mexicului. În ceea ce privește China, Trump a declarat că administrația sa discută despre o taxă punitivă de 10%, deoarece fentanilul este trimis de acolo în Statele Unite.
Luni, el a declarat o urgență energetică națională menită să îi ofere autoritatea de a reduce restricțiile de mediu asupra infrastructurii și proiectelor energetice și de a facilita acordarea de autorizații pentru noile infrastructuri de transport și conducte.
Experți consultați de Reuters apreciază că vor exista mai multe potențiale mișcări haotice descendente pe piața petrolului pe termen scurt, din cauza lipsei de claritate a administrației Trump cu privire la politica tarifelor comerciale și a aprovizionării iminente cu petrol mai mare din SUA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.