Prima declarație a lui Teodorovici după promulgarea bugetului

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici
Faptul că România are un buget abia în luna martie este o problemă, dar la această problemă trebuie să găsească soluţii şi partea guvernamentală şi cea parlamentară dar şi preşedintele Iohannis, consideră ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. 

"Este o problemă că avem buget abia în luna martie, şi la această problemă trebuie găsite soluţii din toate părţile, şi din partea guvernamentală, şi din partea parlamentară, şi din partea domnului preşedinte. Trebuie să evităm situaţii de acest fel, întârzieri. Cred că pentru binele nostru ca economie, ar trebui ca toţi să stăm la masă şi să stabilim exact care sunt paşii, astfel încât oricine ar guverna, oricine ar fi la Cotroceni sau în altă parte, să respecte aceşti paşi. Mă bucur că avem un Buget aprobat, avem multe lucruri de făcut şi cel mai important este să ne apucăm de treabă", a adăugat ministrul Finanţelor, care participă la Summitul European al Regiunilor şi Oraşelor. 

Întrebat de ce nu a luat în calcul criticile formulate de Administraţia Prezidenţială pe subiectul bugetului, Eugen Teodorovici a argumentat că nu a primit invitaţie la Cotroceni pentru discuţii punctuale. 

Citește și: Decizie finală. Parlamentul a votat din nou bugetul pe 2019

"Noi am avut argumentele noastre, şi din păcate dinspre Administraţia Prezidenţială nu am primit nici un mesaj de invitaţie la discuţii în care să putem comenta despre temerile colegilor din Administraţia Prezidenţială. Aşa, ca aprecieri generale, nu cred că sunt suficiente motive ca să ducem din nou pe Buget o discuţie care, aţi văzut în Parlament, este inutilă. S-a folosit acest prilej pentru declaraţii politice, care nu fac bine economiei noastre în ansamblu", a încheiat ministrul Finanţelor. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019, informează Administraţia Prezidenţială. 

Bugetul acestui an este construit pe o creştere economică de 5,5%, un deficit bugetar 2,76% din PIB şi o inflaţie medie anuală de 2,8%. Produsul Intern Brut (PIB ) pentru 2019 este estimat la 1.022 miliarde de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel