Prognoza meteo până pe 30 ianuarie. Mai vine iarna?

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Poiana Brașov
Poiana Brașov
Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 17 - 30 ianuarie.

Banat

În prima saptămână deși vor fi alternațe termice, vremea va fi relativ rece pentru această perioadă, îndeosebi în timpul nopților și dimineților, cu temperaturi maxime, în medie între 0 și 4 grade și minime de -7...-4 grade. După 23 ianuarie sunt estimate temperaturi diurne în creștere ușoară, de la o medie regională a valorilor maxime de 0...2 grade, până spre 4...6 grade spre finalul lunii, iar temperaturile minime vor fi în medie de -5...-2 grade.

Vor fi precipitații la începutul intervalului, dar temporar, cu o probabilitate destul de ridicată în zilele de 20 și 21 ianuarie și după data de 27 ianuarie.

Crișana

Valorile termice se vor menține sub mediile multianuale în perioada 17 – 23 ianuarie, când la nivelul regiunii vor fi maxime între -1 și 3 grade și minime între -8 și -4 grade. Spre finalul lunii ianuarie se va reveni la un regim termic, în general apropiat de normal, respectiv, o medie a maximelor de 2...4 grade și minime, în medie de -5...-2 grade.

Vor fi precipitații la începutul intervalului, dar temporar și cu o probabilitate destul de ridicată în zilele de 20 și 21 ianuarie și după data de 27 ianuarie.

Transilvania

În perioada 17 – 23 ianuarie vremea va continua să fie rece, local geroasă în unele nopți, astfel că, temperaturile maxime se vor menține preponderent negative, în medie, cuprinse între -3 și 2 grade, iar minimele se vor situa între -11 și -6 grade. În ultima săptămână din ianuarie valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, ceea ce înseamnă, o medie a maximelor de 0...2 grade și minime, în medie de -8...-5 grade.

Vor fi precipitații la începutul intervalului, dar temporar și cu o probabilitate destul de ridicată în zilele de 20 și 21 ianuarie și după data de 27 ianuarie.

Maramureș

Până în 23 ianuarie vremea va continua să fie rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime preponderent negative (între -3 și 1 grad) și ger în unele nopți (minime ce vor oscila între -10 și -5 grade). În ultima săptămână din ianuarie se va reveni la un regim termic, în general apropiat de normal, respectiv, o medie a maximelor de 0...2 grade și minime, în medie de -7...-4 grade.

Avertizare Cod roșu de vânt și viscol pentru vestul țării

Temporare se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai mare în prima zi a intervalului, în zilele de 20 și 21 ianuarie și după data de 27 ianuarie.

Moldova

În prima saptămână vor fi alternațe termice, astfel că la nivelul regiunii, în 17 și 20 ianuarie se vor atinge maxime de 5...6 grade, iar în restul zilelor, acestea se vor situa între -2 și 2 grade. După 23 ianuarie sunt estimate temperaturi diurne în creștere ușoară, ce vor atinge 3...4 grade spre finalul lunii. Temperaturile minime vor fi în medie, cuprinse între -5...-2 grade, valori mai scăzute, de -8...-6 grade, fiind posibile în zilele de 22 și 23 ianuarie.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile vor fi slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariție a acestora va fi relativ ridicată în cea mai mare parte a intervalului.

Dobrogea

Și la nivelul acestei regiuni, în prima săptămână vor alterna zilele în care vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, respectiv în zilele de 17 și 20 ianuarie, când se vor atinge maxime de 6...7 grade și minime în jurul valorii de 0 grade; și zile în care valorile termice vor fi apropiate de normal (maxime în medie de 0...3 grade și minime între -5 și -2 grade. După 23 ianuarie sunt estimate temperaturi diurne în creștere ușoară, ce vor atinge 5...6 grade spre finalul lunii, iar minimele se vor menține la o medie de -2 grade.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile vor fi deficitare, iar probabilitatea de apariție a acestora va fi mai mare în zilele de 17 și 18 ianuarie și în perioada 21 – 25 ianuarie.

Muntenia

În prima săptămână vor alterna zilele în care vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, respectiv în 17 și 20 ianuarie, când se vor atinge maxime de 6...8 grade și minime în jurul valorii de -2 grade; și zile în care valorile termice vor fi apropiate de normal (maxime în medie de 1...3 grade și minime între -7 și -4 grade. După 23 ianuarie sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 4...6 grade și minime în jurul valorii de -4 grade, ce vor caracteriza un regim termic peste normalul perioadei.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile se vor menține deficitare.

Oltenia

Regimul termic va fi caracterizat de alternațe termice semnificative în perioada 17 – 23 ianuarie, când la nivelul regiunii, maximele vor oscila între 1 și 8 grade, iar minimele între -7 și -2 grade. Pentru ultima săptămână a lunii ianuarie sunt estimate temperaturi peste mediile multianuale, maxime în medie de 5...6 grade și minime ce se vor situa în jurul valorii de -4
grade.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile se vor menține deficitare.

Munte

În perioada 17 – 23 ianuarie vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi în timpul nopților și dimineților; maximele termice la nivelul zonei vor oscila între -11 și -5 grade, iar minimele se vor situa, în medie între -15 și -9 grade. În ultima săptămână din ianuarie se va reveni la un regim termic, în general apropiat de normal, respectiv, o medie a maximelor de -6...-4 grade și minime în jurul valorii de -10 grade.

Temporar se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai mare în prima zi a intervalului, când izolat cantitățile de apă vor fi însemnate în zilele de 20 și 21 ianuarie și după data de 27 ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Petrol / FOTO: Freepik
Banca / FOTO: Unsplash

Băncile europene în picaj accentuat. Un dezastru

Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...

Persoană cu handicap / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok, salvată pe ultima sută de metri de Trump

O decizie neașteptată a președintelui american.

La bursă / FOTO: Freepik

Scăderi puternice la Bursa de Valori București

Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.

Bună dimineața! Să aveți o zi excelentă! / FOTO: Freepik
Răstolnița
Bani
Ljubljana, capitala Sloveniei / FOTO: Wikipedia
Conductă
Eutelsat / FOTO: https://www.eutelsat.com/fr/home.html
Seismograf

Cutremur în România sâmbătă dimineață

Seismul s-a produs la ora 4,33.

Președintele Chinei, Xi Jinping

Donald Trump către Xi Jinping: „China a jucat prost”

Liderul american a reacționat prompt la decizia...

Casă de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu
New York / FOTO: Unsplash
Oare ce se va întâmpla?
Guvern sediu
Militari germani / FOTO: Wikipedia

Armata germană cumpără „muniții rătăcitoare”

Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...

ANAF introduce formularul 397. Cine depune și de când

Operatorii de platforme digitale care intermediază...

Avatar / FOTO: Captură ecran
Mecanic / FOTO: Freepik
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Prăbușire istorică a piețelor
Criptomonede

Trump lovește și în Bitcoin! Criptomonedele în cădere liberă

Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...

Donald Trump creează o fisură adângă în rândul republicanilor
Mihai Daraban și premierul Dr. Ralph Gonsalves
BVB / FOTO: Pagina de Facebook a BVB
Bani / Foto: DCBusiness
Sebastian Burduja / FOTO: gov.ro

pixel