Program de screening pentru cancerul colorectal din 16 septembrie

Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Screening pentru cancerul colorectal
Screening pentru cancerul colorectal
Un program de screening pentru cancerul colorectal - ''Învinge cancerul colorectal. Un test pentru viaţă'' - va fi derulat din 16 septembrie. În cadrul proiectului pilot, un număr de 1.500 de bucureşteni aflaţi în grupa de risc (persoane cu vârste peste 55 de ani) vor beneficia gratuit de teste medicale specifice în depistarea cancerului colorectal.

În funcţie de evoluţia şi rezultatele programului, Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, şi instituţiile partenere - Asociaţia "Sănătate pentru Comunitate" şi Centrul Medical Neolife - iau în calcul posibilitatea extinderii acestuia. Directorul Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, Alexandra Dobre, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că acesta este un proiect necesar.

Cancerul devine prima cauză de deces în țările bogate


"Este un proiect foarte necesar. Ne dorim ca prin acest program să completăm seria de activităţi medicale pe care am început-o în urmă cu un an. Înscrierile vor începe luni, 16 septembrie, începând cu ora 9,00, la Biroul de Relaţii cu Publicul al centrului din strada Ion Filitti nr. 8, sector 3, Bucureşti. Cele 1.500 de teste sunt un prim pas", a spus Alexandra Dobre. Potrivit acesteia, cei care se înscriu pentru a beneficia de teste trebuie să aibă vârsta minimă de 55 de ani şi domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti.

Beneficiarii din program vor efectua testele FIT în baza unor vouchere, iar probele vor fi aduse la laboratoarele specializate din cadrul Centrului Medical Neolife. În eventualitatea apariţiei unei suspiciuni, persoanele vor fi direcţionate către medicii specialişti în vederea efectuării unei endoscopii sau colonoscopii şi a analizelor anatomo-patologice.

Conform specialiştilor, supravieţuirea în cazul pacienţilor care au descoperit boala în stadiu incipient, localizat, este de 90%. În cazul în care diagnosticul se pune într-un stadiu avansat al bolii, rata de supravieţuire este de cel mult 20%, anunță Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel