Rata șomajului în București scade și ajunge la 1,08%
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Rata șomajului scade în Bucuresți
Rata șomajului scade în Bucuresți
Rata şomajului înregistrată în Capitală la nivelul lui august se situa la 1,08%, în scădere uşoară faţă de luna anterioară, arată datele Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) Bucureşti, publicate marţi.

Potrivit instituţiei, la sfârşitul lunii august, în evidenţele AMOFM Bucureşti erau înregistraţi 13.270 şomeri, dintre care 6.926 femei.

Comparativ cu luna precedentă, când rata şomajului a fost de 1,09%, în această lună, acest indicator s-a diminuat cu 0,92%.

Din totalul de 13.270 persoane înregistrate în evidenţele AMOFM Bucureşti, 1.206 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 12.064 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, toţi sunt din mediul urban.

Şomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AMOFM Bucureşti (37,20%), urmaţi de cei cu studii superioare (24,55%), iar 17,76% au studii gimnaziale. Şomerii care au absolvit şcoala profesională/de arte şi meserii reprezintă 16,5% din totalul şomerilor înregistraţi, cei cu studii postliceale sunt 3,31%, iar cei cu studii primare şi fără studii, 0,68%.

Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1.865 persoane foarte greu ocupabile, 4.345 greu ocupabile, 3.894 mediu ocupabile, iar 3.166 sunt persoane uşor ocupabile. 

Azomureș trimite angajații în șomaj tehnic din cauza prețurilor la energie

Azomurșe anunță că este nevoită din nou să își reducă din activitate din cauza prețurilor la energie și gaze.

Criza energetică de la nivel European determină managementul Azomureș, singurul producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, să adopte un nou set de  măsuri de reducere a activităților de pe platforma de producție pentru următoarele  luni.  

Producția de îngrășăminte a fost redusă semnificativ în cursul anului 2022. În România,  prețurile la gazul natural - materie primă principală - au fost mult mai mari decât  costurile de producție. În prezent, aproape 70% din producția europeană de  îngrășăminte este oprită. 

Compania spune că vor fi afectate de reducerea activității și diverse firme care asigură servicii de mentenanță pe platforma Azomureș astfel că activitatea acestora va fi reducă cu 30% în următoarele luni.

În ceea ce privește proprii angajați, Azomureș spune că peste 200 de angajați sunt și ei afectați astfel că se va proceda la delegarea către alte companii sau șomajul tehnic fiind soluțiile identificate până acum. Pentru schimburile de noapte și la sfârșit de săptămână se păstrează doar personalul esențial, ceea ce va reduce veniturile unui număr important de angajați. Din punct de vedere operațional, instalațiile sunt  pregătite în orice moment să fie repornite la o capacitate de 50%, dacă realitatea economică va permite.  

”Autoritățile din România vor avea la dispoziție, în curând, un nou set de măsuri ce poate fi aplicat pentru sprijinirea industriei locale, inclusiv cea a fertilizanților.  Aplicarea acestora reprezintă menținerea a mii de locuri de muncă active și încasarea  unor venituri substanțiale la bugetul de stat, direct și indirect prin companiile care  depind de marile platforme industriale. Comisia Europeană a inclus industria  fertilizanților în categoria celor “cheie”, care trebuie menținute în activitate prin acordarea unui sprijin financiar”, se spune în comunicatul companiei.  Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

În Japonia, AI prezice ce angajați vor demisiona

Companiile japoneze se străduiesc să-și protejeze...

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

China lansează o nouă forță de apărare cibernetică

China a anunțat crearea în cadrul armatei a unei noi...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel