Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
"Probabilitatea ca Arabia Saudită să abordeze această problemă pe cont propriu în mod susținut este destul de scăzută", a afirmat Citi într-o notă de marți, preluată de Reuters.
Banca, la fel ca și alte bănci de investiții, consideră că reducerea va duce la un deficit mai mare pe piață în a doua jumătate a acestui an. Dar acest lucru nu înseamnă că prețurile vor crește, potrivit Citi.
Analiști Citi, care au fost pesimiști în privința petrolului în acest an, consideră că posibilitatea unor prețuri mai mici - în loc de mai mari - ar putea fi mai mare, din cauza unei posibile cereri mai slabe, o consecință a recesiunii din SUA și Europa, a unei redresări mai slabe în China și a unei oferte mai mari din partea producătorilor din afara OPEC, până la sfârșitul anului.
După precedenta surpriză a OPEC+ pentru piață, când mai mulți producători mari au anunțat la începutul lunii aprilie reduceri suplimentare până la sfârșitul anului 2023, Citi a fost, de asemenea, contrariat și a declarat că se așteaptă ca prețurile petrolului să scadă în loc să crească în continuare, în ciuda eforturilor OPEC+ în această direcție.
Analiștii au reiterat luni apelurile pentru prețuri mai mari, după reuniunea OPEC+ de duminică, în urma căreia Arabia Saudită a declarat că își va reduce în mod voluntar producția cu 1 milion de bpd în iulie, până la aproximativ 9 milioane de bpd.
Analiștii ANZ și-au reiterat ținta de 100 de dolari pe baril de Brent pentru sfârșitul anului, afirmând că "investitorii vor adăuga probabil pariuri de creștere, reconfortați de faptul că Arabia Saudită și OPEC vor oferi un sprijin în cazul în care piața va întâmpina obstacole".
Goldman Sachs, care vede Brent-ul la 95 de dolari pe baril în decembrie, a descris reuniunea OPEC+ ca fiind "moderat ascendentă" pentru prognoza sa și compensând unele riscuri descendente de scădere, cum ar fi o ofertă mai mare din partea Rusiei, Iranului și Venezuelei, care sunt sancționate, și o cerere chineză mai slabă decât se credea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...