România are azi aproape 70% din energie din resurse regenerabile
Autor: Oana Pavelescu | 28 ian 2023, 22:06
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Condițiile meteorologice din România sunt propice pentru producerea de energie electrică din resurse regenerabile.

Conform datelor publicate de Transelectrica, hidrocentralele asigură 33.31% respectiv 2856 MW.

Eolianul asigură 16.43% din energia electrică a zilei, respectiv 1409 MW.

Centrala nucleară de la Cernavodă asigură 16.38% din energie, adică 1405 MW.

Restul de energie electrică este obținut prin hidrocarburi și cărbune, respectiv, 21,11%, adică 1810 MW și 12.05%, adică 1033 MW.

Porţile de Fier produc 35% din capacitatea Hidroelectrica

Hidroelectrica producea la începutul săptămânii, la Porţile de Fier, 35% din producţia de energie electrică a companiei, a anunţat, luni ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Astăzi (luni, n.r) am făcut o vizită de lucru inopinată la Hidrocentrala Porţile de Fier 1. Am stat de vorbă cu angajaţii şi am cerut o evaluare a condiţiilor de muncă. Astăzi la PF producem 35% din totalul producţiei de energie electrică al Hidroelectrica", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Producţia Hidroelectrica se ridica luni, la ora 13:03, la 3.116 MW, reprezentând 38,16% din totalul producţiei de energie electrică, conform datelor publicate de Transelectrica.

Citește și:

Hidroelectrica ar vrea o nouă hidrocentrală pe Dunăre

Hidroelectrica are în plan realizarea unui studiu de fezabilitate pentru o nouă hidrocentrală pe Dunăre, care ar putea fi principalul proiect de tranziţie spre o energie mai curată în România, în contextul Green Deal, a declarat, marţi, Bogdan Badea, directorul general al producătorului de energie hidro.

"Pe zona de dezvoltare de capacităţi noi hidro, lucrurile nu au mers foarte bine din punctul de vedere al avizelor şi al autorizaţiilor şi în general din punctul de vedere al corelării legislative cu cerinţele de mediu. Am făcut o analiză, am reanalizat potenţialul pe care România îl mai are în acest moment, cu toate restricţiile, cu toate parcurile naţionale, siturile Natura 2000 şi toate celelalte chestiuni care ne-a frânat şi ne-au împiedicat să avansăm aşa cum am dorit. Considerăm că o aliniere a legislaţiei de mediu cu ceea ce înseamnă dezvoltarea de noi capacităţi hidro este în spiritul Green Deal şi aici este cea mai mare provocare pe care o are România din punct de vedere legislativ pentru a-şi realiza investiţiile", a precizat Badea, prezent la Energy Strategy Summit.

Potrivit acestuia, specialiştii Hidroelectrica au analizat care din zonele României mai sunt rentabile pentru acest soi de proiecte. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Apple a lansat serviciu ”cumpără acum pătești mai târziu”

Apple a lansat marți serviciul său "cumpără acum,...

Tesla și General Motors, suspectate de muncă forțată

Senatul american face presiuni asupra producătorilor de...

Portugalia elimină TVA pentru produsele alimentare de bază

Confruntat cu creșterea prețurilor, guvernul portughez a...

Prețul carburanţilor în România - 28 martie 2023

Prețul benzinei și al motorinei în România, 28 martie...

Crossuri externe