Programele AFM. Laurențiu Neculaescu: 465 de microbuze electrice pentru copii
Președintele Administrației...
Guvernul rus a anunțat, sâmbătă, că a ridicat interdicția temporară privind exporturile de benzină pentru producători, dar a prelungit restricțiile pentru ceilalți exportatori de combustibil până pe 31 ianuarie 2025.
Stabilizarea pieței interne, prioritară
„Decizia a fost luată pentru a menține o situație stabilă pe piața internă a combustibililor, pentru a sprijini economia rafinăriilor de petrol și pentru a combate exporturile ilicite de benzină”, se arată într-un comunicat oficial.
Ministrul Energiei, Serghei Tsivilov, a explicat că ridicarea parțială a interdicției a devenit posibilă după ce prețurile interne s-au stabilizat. „Situația pe piață este stabilă, astfel că restricțiile pot fi eliminate treptat”, a declarat ministrul, subliniind că măsurile anterioare au fost necesare pentru a evita o creștere bruscă a prețurilor pe piața internă.
Guvernul rus a impus, în luna martie, o interdicție temporară de șase luni asupra exporturilor de benzină, cu scopul de a asigura aprovizionarea pieței interne în perioada de cerere ridicată. În luna mai, restricțiile au fost suspendate pentru o lună, pe motiv că piața internă era „saturată”. Totuși, înainte ca interdicția să expire în august, autoritățile au prelungit-o până la sfârșitul anului, pentru a acoperi cererea crescută din timpul toamnei și pentru a face față perioadei de întreținere a rafinăriilor.
Exporturile și producția de benzină în Rusia
În anul precedent, Rusia a produs aproximativ 43,9 milioane de tone de benzină, din care 5,76 milioane de tone au fost exportate, reprezentând aproximativ 13% din producția totală, conform datelor Reuters. Restricțiile actuale vor rămâne în vigoare pentru exportatorii care nu sunt implicați direct în procesul de producție, în încercarea de a preveni penuria și de a menține echilibrul pe piața internă. Aceste decizii subliniază strategia guvernului rus de a gestiona cu precauție echilibrul dintre necesitățile interne și angajamentele internaționale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Președintele Administrației...
Este o ieftinire pe deplin justificată.
Totul vine în contextul în care...
Polonia a învățat din lecțiile trecutului.
Interdicția inițială, care urma să expire la sfârșitul...
Inițiativa este parte din...
Informația a fost confirmată de o sursă guvernamentală...
Într-un context de provocări...
Scăderile înregistrate la Bursă...
Grupaj de știri.
ANAF a pus în dezbatere o nouă prevedere legislativă...
Laurențiu Neculaescu,...
Preţul cafelei a urcat vineri...
Banca Națională a României a...
Franklin Templeton, renunță la...
Este oare aceasta cea mai...
Datoria administrației publice, cunoscută și ca datoria...
Date publicate de Banca Națională a României.
Guvernul ne-a promis că va...
Băncile comerciale nu au participat vineri la sesiunea...
Pe fondul incertitudinii totale...
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, la Palatul...
O anchetă preluată de Reuters...
Dumitru Nancu, directorul...
Analistul financiar Adrian...
O mișcare strategică a premierului Ungariei.