Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Guvernul rus a anunțat, sâmbătă, că a ridicat interdicția temporară privind exporturile de benzină pentru producători, dar a prelungit restricțiile pentru ceilalți exportatori de combustibil până pe 31 ianuarie 2025.
Stabilizarea pieței interne, prioritară
„Decizia a fost luată pentru a menține o situație stabilă pe piața internă a combustibililor, pentru a sprijini economia rafinăriilor de petrol și pentru a combate exporturile ilicite de benzină”, se arată într-un comunicat oficial.
Ministrul Energiei, Serghei Tsivilov, a explicat că ridicarea parțială a interdicției a devenit posibilă după ce prețurile interne s-au stabilizat. „Situația pe piață este stabilă, astfel că restricțiile pot fi eliminate treptat”, a declarat ministrul, subliniind că măsurile anterioare au fost necesare pentru a evita o creștere bruscă a prețurilor pe piața internă.
Guvernul rus a impus, în luna martie, o interdicție temporară de șase luni asupra exporturilor de benzină, cu scopul de a asigura aprovizionarea pieței interne în perioada de cerere ridicată. În luna mai, restricțiile au fost suspendate pentru o lună, pe motiv că piața internă era „saturată”. Totuși, înainte ca interdicția să expire în august, autoritățile au prelungit-o până la sfârșitul anului, pentru a acoperi cererea crescută din timpul toamnei și pentru a face față perioadei de întreținere a rafinăriilor.
Exporturile și producția de benzină în Rusia
În anul precedent, Rusia a produs aproximativ 43,9 milioane de tone de benzină, din care 5,76 milioane de tone au fost exportate, reprezentând aproximativ 13% din producția totală, conform datelor Reuters. Restricțiile actuale vor rămâne în vigoare pentru exportatorii care nu sunt implicați direct în procesul de producție, în încercarea de a preveni penuria și de a menține echilibrul pe piața internă. Aceste decizii subliniază strategia guvernului rus de a gestiona cu precauție echilibrul dintre necesitățile interne și angajamentele internaționale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...