Florin Barbu: Să lăsăm stadioanele, România are nevoie de investiții care aduc bani
România ar trebui să renunţe la...
În perioada analizată, pe segmentul seriei brute, scăderea a fost de 12,1%, aceasta fiind cauzată de procentele negative înregistrate în industria prelucrătoare (-13,4%), industria extractivă (-10,7%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,7%).
De asemenea, producţia industrială, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a diminuat cu 12,8%, din ianuarie şi până la finele lunii septembrie, faţă de primele nouă luni din 2019, ca urmare a scăderilor din industria prelucrătoare (-13,9%), industria extractivă (-10,1%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,4%).
Franța dă LIBER la cumpărăturile de Crăciun. Totul cu o condiție
Potrivit sursei citate, în luna septembrie a acestui an, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 18,7%, datorită creşterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+22,8%) şi industria extractivă (+10,0%).
Pe de altă parte, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3%, la nivel comparativ.
Datele INS arată că în prima lună de toamnă din 2020 producţia industrială, ca serie ajustată, a crescut faţă de august, cu 1,5%, ca efect al majorărilor consemnate în industria extractivă (+7,7 %) şi industria prelucrătoare (+2%). În schimb, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,3%.
Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost în coborâre cu 0,1%, în această marjă fiind consemnate scăderi în industria extractivă (-8,9%), în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria prelucrătoare au crescut cu 0,7% şi, respectiv, cu 0,4%.
În aceeaşi perioadă analizată, producţia industrială (ca serie ajustată) a scăzut cu 2,8%, din cauza activităţilor raportate de cele trei sectoare industriale: industria extractivă (-9,3%), industria prelucrătoare (-2%), şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-0,1%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România ar trebui să renunţe la...
BET continuă tendința...
O companie americană închide în...
Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...
Dolarul s-a apreciat luni în...
Musk anunţă că lansează un...
Banca Națională a României a...
Liberalizarea prețului la...
Guvernul României ia măsurile...
Guvernul lansează aplicația...
Dobânzile pe piața interbancară...
AUR depășește 40% în intenția...
Arabia Saudită majorează prețurile la țiței pentru toate...
Statul ar urma să încaseze...
România a evitat până acum...
⦁ Românii aleg des produse...
BNS cere partidelor politice să...
NEVERSEA SRL, organizatorul...
Banca Națională a României...