Urmărește dezbaterea live

Science et Vie: Vaccinare împotriva rujeolei nu este suficientă
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Situatia este dramatica la nivel european
Situatia este dramatica la nivel european
În anul 2018, 82.596 de persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă în Europa, spune Science et Vie care citează cifre ale Organizației Mondiale a Sănătății.

Sunt de trei ori mai multe cazuri față de 2017 și este cifra cea mai mare din ultimul deceniu. Vestea îmbucurătoare este că procesul de vaccinare s-a ameliorat. Însă este insuficient în condițiile în care există mari disparități între țări.

Unicef arată cu degetul spre Franța care se află într-un top 10 al țărilor în care îmbolnăvirile s-au înmulțit cu 3/4 în 2018.

Aici acoperiea cu vaccinuri unde numai 90% dintre copii de până într-un an au primit cel puțin o doză de vaccin în anul 2017. Însă acest lucru ar urma să se îmbunătățească după ce de la 1 ianuarie 2018 a devenit obligatorie vaccinare împotriva a 11 boli.

Italia a fost obligată și ea să legifereze obligativitate vaccinării a 10 boli, între care și rujeola. Aici, în anul 2018 au fost înregistrate 2517 de cazuri, aproape tot atât câte au fost în Franșa, 2913.

În Ucraina situația este mai mult decât alarmantă în condițiile în care jumătate din totalul de 82.596 de cazuri din Europa se înregistează în această țară. Aici este un focar epidemic care alarmează tot continentul.

Cauza situației este totala dezorganizare a sistemului de sănătate și conflictul cu Rusia.

Amenzi de 2.500 de euro pentru cei care nu-și vaccinează copii

În Serbia epidemia face ravagii. În ciuda faptului că aici vaccinarea este obligatiorie încă din timpul regimului comunist, numai 86% din copii de până într-un an au fost vaccinați. Serbia se clasează în spatele Ucrainei la numărul de îmbolnăviri care a fost în 2018 de 5.076.

Ungaria înregistează un grad înalt de vaccinare, aici 99% din copii de până într-un an au primit prima doză de vaccin împotriva rujeolei, și în acest stat vaccinarea fiind obligatorie.

În Suedie există o mare încredere în vaccinuri, aici înregistrându-se 97% din copii de un an care au fost vaccinați în condițiile în care acest lucru nu este obligatoriu.

Și Germania stă bine la capitolul vaccinare fără ca acest lucru să fie obligatoriu însă a introdus recent măsuri de descurajare împotriva părinților care nu și-au vaccinat copiii (amenzi, rapoarte etc.).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel