Directorul general al gigantului energetic francez TotalEnergies a declarat marți că piața gazelor naturale lichefiate (GNL) va continua să se confrunte cu volatilitate până când va fi disponibilă o nouă ofertă, dar prețurile sunt rezonabile în comparație cu cele din 2022, informează Reuters.
"Prețurile sunt volatile ... Pentru că avem o marjă foarte mică între sistemul de cerere și cel de ofertă", a declarat Patrick Pouyanne în cadrul conferinței Wood Mackenzie's Gas and LNG Future of Energy Conference din Londra.
"În 2026 și 2027 vom avea o marjă mai mare în ceea ce privește prețul", a adăugat el.
Europa este pregătită să intre în sezonul rece cu o cantitate record de gaze în depozite, la 99,49% din capacitate, protejând regiunea de amenințarea penuriei și de o majorare a prețurilor ca cea de anul trecut, declanșată de invazia Moscovei în Ucraina.
TotalEnergies gestionează în prezent 50 de milioane de tone, ceea ce reprezintă mai mult de 50% din piața globală de GNL, a declarat Pouyanne, adăugând că piața americană este foarte importantă pentru portofoliul său, deoarece ajută compania să gestioneze încărcăturile de GNL între Europa și Asia.
În octombrie, TotalEnergies a semnat un contract de furnizare de GNL pe 27 de ani cu QatarEnergy, în cadrul unuia dintre cele mai mari și mai lungi contracte de furnizare de gaze din Qatar cu Europa.
În Asia, cererea s-a redus semnificativ anul trecut, cele două piețe majore de GNL cu cea mai rapidă creștere din ultimii ani, China și India, au făcut un pas înapoi în ceea ce privește achizițiile acestui combustibil, reducând importurile cu 19,3% și, respectiv, cu 17,7%, conform unui raport al Uniunii Internaționale a Gazelor.
Importurile de GNL ale Chinei s-au situat la 63,7 milioane de tone în 2022, în timp ce India a importat 19,4 milioane de tone. Franța a înlocuit India devenind al patrulea mare importator de GNL în 2022.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...