Românii circulă cu trotinetele închiriate pe riscul lor. Zero controale, zero răspundere
Un accident provocat de o...
Directiva obligă țările UE să stabilească o prezumție legală de angajare la nivel național, cu scopul de a corecta dezechilibrul de putere dintre platforma digitală și persoana care efectuează munca pe platformă.
Noile norme garantează că o persoană care desfășoară activități pe platformă nu poate fi concediată sau demisă pe baza unei decizii luate de un algoritm sau de un sistem automatizat. În schimb, platformele digitale de muncă trebuie să asigure o supraveghere umană.
Demnitarul european Elisabetta Gualmini (S&D, IT), a declarat: "Prin această directivă, până la 40 de milioane de lucrători ai platformelor din UE vor avea acces la condiții de muncă echitabile. Acest acord istoric le va oferi demnitate, protecție și drepturi. Acesta va corecta munca independentă falsă și va preveni concurența neloială, va proteja munca independentă adevărată și va introduce norme revoluționare privind gestionarea algoritmilor. Acesta va deveni un adevărat punct de referință la nivel global. Sunt mândru să spun: Europa își protejează lucrătorii, modelul său social și economia."
Directiva introduce norme care protejează mai solid datele lucrătorilor de pe platforme. Platformele de muncă digitală nu vor avea voie să prelucreze anumite tipuri de date cu caracter personal, cum ar fi datele privind starea emoțională sau psihologică a unei persoane și convingerile personale.
Legea va trebui acum să fie adoptată de către Consiliul European. După publicarea sa în Jurnalul Oficial al UE, statele membre vor avea la dispoziție doi ani pentru a încorpora dispozițiile directivei în legislația națională.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un accident provocat de o...
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...