Sateliții au o durată de viață limitată. Acesta este motivul pentru care compania lui Elon Musk a decis să scape de aproximativ o sută de sateliți considerați potențial defecți. Este, în același timp, o modalitate de a-și îmbunătăți imaginea...
În următoarele șase luni, o sută dintre sateliții care formează constelația Starlink (formată din 5.438 de sateliți activi!) vor fi treptat dezactivați și „retrași de pe orbită”. Chiar dacă aparatele sunt încă operaționale și manevrabile, ele prezintă, au totuși, un potențial defect, descoperit recent de SpaceX. Un defect care ar putea provoca probleme mai grave.
Iar într-o lume în care problema poluării spațiului și a riscului de coliziune este importantă, cu greu își poate permite cineva să dețină sateliți imposibil de gestionat. Mai ales că retragerea acestor sateliți de pe orbită nu ar trebui să aibă niciun impact asupra funcționării corespunzătoare a constelației Starlink.
Ei fac parte din cei 420 de sateliți Starlink de prima generație lansați între 2019 și 2020 și dintre care 337 sunt încă pe orbită.
O problemă pe care SpaceX compania o cunoaște bine, din moment ce 17 sateliți din constelația sa se află într-o astfel de situație, ceea ce obligă întreprinderea lui Musk să le monitorizeze în permanență pozițiile, pentru că intră în responsabilitatea lor până când se vor dezintegra, după trei sau cinci ani de derivă.
Pentru SpaceX este, în egală măsură, și o modalitate de a-și îmbunătăți imaginea, demonstrând că-și cunoaște și respectă angajamentele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Construit în doar 10 zile la...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...