Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Agenția spațială americană trebuie să colaboreze, în acest scop, cu alte departamente guvernamentale americane pentru a defini Coordonat Lunar Time (LTC) până la sfârșitul anului 2026. În orice caz, așa reiese din memoriul Biroului Casei Albe pentru Politică Știință și Tehnologie (OSTP), consultat de Reuters.
În documentul emis de OSTP se precizează că diferența de forță gravitațională, dar și alți posibili factori, schimbă modul în care timpul se derulează pe satelitul natural al Terrei comparativ cu modul în care el este perceput pe Pământ. Prin urmare, pentru o persoană care se află pe Lună, un ceas terestru pierde aproximativ 58,7 microsecunde într-o zi terestră. Existența uneo ore standard ar permite navelor spațiale și sateliților lunari, care necesită maximă precizie, să aibă un punct de referință pentru măsurarea timpului.
Ambiții lunare
Ca parte a programului său Artemis, NASA plănuiește alte misiuni de astronauți pe Lună în anii următori. Scopul este de a stabili o bază lunară științifică care ar putea pregăti terenul pentru viitoarele misiuni pe Marte. Zeci de companii, nave spațiale și țări participă la acest efort. Alte state au propriile lor ambiții lunare.
China a spus că vrea să-și trimită primii astronauți pe Lună până în 2030, în timp ce India a devenit anul trecut prima țară care a aterizat o navă spațială lângă polul sud lunar încă neexplorat.
Un oficial OSTP a spus că fără un standard de timp lunar unificat, ar fi dificil să se asigure integritatea datelor și comunicațiile sincronizate între Pământ, sateliții lunari, baze și astronauți. Discrepanțele de timp ar putea duce, de asemenea, la erori în cartografierea și indicarea pozițiilor pe Lună sau în orbita ei.
Nota OSTP precizează că implementarea LTC va necesita acorduri internaționale prin intermediul „organismelor de standardizare existente”, dar și între cele 36 de națiuni semnatare ale Acordurile Artemis, care se referă la modul în care țările cărora operează în spațiu și pe Lună. China și Rusia, doi principali rivali ai Statelor Unite în spațiu, nu au semnat acordurile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
SUA apără acordul propus de...
Guvernul s-a decis în privința...
Rating susţinut de apartenenţa...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...