Preluarea de către producătorul francez de hârtie, Hamelin, a companiei germane Pelikan, renumită pentru stilourile sale de calitate, a fost aprobată după o „investigație amănunțită” ținând cont de ”greutatea” celor doi fabricanți de birotică, a anunțat Oficiul german anti-monopol.
Odată cu această operațiune anunțată în iulie, grupul Hamelin, fondat în 1884 la Caen și care a înregistrat o cifră de afaceri de 400 de milioane de euro, va înghiți grupul Pelikan, creat în 1838 la Hanovra (vest), pentru a forma un jucător global specializat rechizite școlare și de birou.
Hamelin produce caiete, blocnotesuri și articole de arhivare, în special sub marca sa emblematică, Oxford. Pelikan și Hamelin „dețin împreună cote mari de piață pe anumite segmente”, a comentat Andreas Mundt, președintele structurii germane menționate mai sus.
După o „investigație aprofundată”, după ce a chestionat peste 100 de concurenți și cumpărători ai celor două companii, jandarmul pieței germane a ajuns la concluzia că fuziunea acestora nu constituie „un obstacol semnificativ în calea concurenței efective”, continuă el.
Pelikan, care are acum sediul la Berlin, a realizat vânzări de peste 200 de milioane de euro în 2022. Compania produce pixuri, stilouri cu cerneală și alte accesorii similare, cutii cu acuarele, pensule și blocuri de desen prin mărcile Pelikan, Herlitz și SusyCard.
„Sinergiile sunt considerabile și potențialul de creștere este foarte important pentru mărcile Oxford și Pelikan din întreaga lume”, a declarat Éric Joan, președintele consiliului de administrație al Hamelin, într-un comunicat de presă din iulie. În Germania, spațiul de acțiune și stabilirea prețurilor de către cei doi jucători va fi limitat și de faptul că pe piață sunt prezente și mari lanțuri de retail și farmacii, a remarcat Oficiul Anti-Cartel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...