Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
În panelul al doilea al conferinței de astăzi a fost invitată la discuții și Florina Sora, șeful Serviciul Stocare Geologica a Dioxidului de Carbon din cadrul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Aceasta a vorbit pe larg despre progresele care s-au făcut până acum în acest sens în țara noastră, în contextul în care primele astfel de discuții au fost purtate cu un an în urmă.
”Ne îndreptăm către o economie cu emisii reduse iar CSS este un element în acest sens. Industria de petrol din România are aceste preocupări, vede în aceasta o oportunitate, având în vedere istoria îndelungată și faptul că noi avem un potențial care trebuie pus în valoare. Se întrunesc în țara noastră condiții favorabile. Sunt industrii care fără CSS nu vor mai putea funcționa în viitor din cauza unor cerințe de mediu și ne gândim precum cea a cimentului, a îngrășămintelor chimice, industria oțelului, industrii care au o importanță națională”, a specificat șefa departamentului CSS.
Cât despre măsurile care sunt într-o etapă premergătoare, necesitatea acestora este vitală, atât pentru mediul înconjurător cât și pentru cel economic, al țării noastre.
”Încă de anul trecut, împreună cu Federația de Petrol și Gaze din România am inițiat o serie de analize în cadrul unor întâlniri în care să vedem cum putem face ca proiectele de CSS să se întâmple și în țara noastră, luând în considerare specificul din țara noastră. S-a făcut o analiză a legislației și am propus câteva elemente legislative de amendare și de completare a legislației, atât la nivel primar cât și secundar.
După cum știm, România ca stat membru UE a implementat directiva CSS prin Ordonanța 64/2011. Agenția Națională pentru Resurse Minerale este autoritatea competentă, însărcinată cu partea de stocare, are sarcina de a stabili zonele de pe teritoriul României în care există premise ca stocarea geologică să se poată realiza, să facem o evaluare a potențialului de stocare la nivelul țării, să emitem reglementări în domeniu. Agenția este cea care dă autorizațiile de explorare și cele de stocare. În analiza pe care am făcut-o am evidențiat faptul că pentru a putea grăbi realizarea unor proiecte CSS în România, cel mai bine este să folosim experiența și know how-ul companiilor petroliere, ei sunt cei mai în măsură să facă o evaluare a potențialului de stocare în propriile perimetre. Noi vedem ca pe termen scurt, industria petrolieră să fie un pionier al dezvoltării CSS în țara noastră”, a completat Florina Sora.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...