SUA și UE, cu ochii pe cipurile provenite din China, care perturbă piețele internaționale
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Cipuri
Cipuri
Statele Unite și Uniunea Europeană s-au angajat să prelungească cu trei ani cooperarea în ceea ce privește identificarea perturbărilor din sectorul semiconductorilor, punând un accent deosebit pe cipurile provenite din China.

Cele două părți au încheiat vineri o sesiune de două zile a Consiliului pentru comerț și tehnologie cu o declarație comună privind rezultatele reuniunii.

În declarație se precizează că cele două părți vor face schimb de informații de piață cu privire la politicile și practicile "nelalocul lor pe piață", despre care susțin că prevalează în China, și se vor consulta cu privire la acțiunile planificate pentru a aborda denaturările din lanțul de aprovizionare global.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Margrethe Vestager, care supervizează politica UE în domeniul tehnologiei, a declarat că UE și SUA au luat "următoarele măsuri" în ceea ce privește semiconductorii tradiționali.

Secretarul american al comerțului, Gina Raimondo, a declarat într-o conferință de presă că China produce aproximativ 60% din cipurile vechi, care se găsesc în mașini, aparate de uz casnic și dispozitive medicale, și că va continua să facă acest lucru în anii următori.

"Și știm că există o subvenționare masivă a acestei industrii din partea guvernului chinez, ceea ce ar putea duce la o distorsiune uriașă a pieței. Și de aceea ne concentrăm asupra acestui aspect", a spus ea.

Departamentul Comerțului a lansat deja un sondaj pentru a evalua denaturarea pieței, a spus ea, adăugând că UE va face un exercițiu similar în curând, urmând ca cele două să își împărtășească rezultatele.

Cei doi parteneri s-au angajat, de asemenea, să își unească forțele în domeniul cercetării pentru a găsi alternative la substanțele folosite la fabricarea cip-urilor. Aceste substanțe chimice nu se descompun ușor, iar studiile arată că pot dăuna sănătății umane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BCE are undă verde pentru reducerea dobânzii

BCE are cale liberă pentru reducerea dobânzii după ce...

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel