Subvenție atipică. Gunoiul pentru care se încasează bani de la stat
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Măsură inclusă într-o strategie a Guvernului britanic
Măsură inclusă într-o strategie a Guvernului britanic
De fapt, se cheamă subvenția pe bălegar și este un ajutor acordat crescătorilor de animale cu scopul de a-i determina să schimbe furajarea vacilor, cu scopul reducerii nivelului de gaze produs de bovine.

Poate că pentru un neavizat totul sună bizar, dar măsura este cuprinsă într-o strategie anti-poluare a Guvernului britanic, menită ca, până în 2020, să scadă cu 90% cantitatea de gaze rezultată din excrementele animalelor. Printre soluțiile găsite se numără și schimbarea ”regimului alimentar” al bovinelor, care vor primi o hrană mai săracă în proteine.

Pentru binele tuturor

E adevărat, mai există o variantă pentru folosirea banilor oferiți de Guvernul britanic, scrie Agrointel.ro. Și anume cumpărarea de prelate pentru acoperirea locurilor de depozitare a bălegarului pentru obținerea de îngrășăminte.

Studiile arată că, la nivel global, fermele de vite, găini și porci sunt responsabile pentru aproape 80% din emisiile de amoniac în atmosferă, care devin extrem de periculoase când se combină cu alte subtanțe, generând vapori care pot dăuna sănătății umane, afectând, totodată, vegetația.

Citește și Taxă ABERANTĂ, desființată

“Amestecul de bălegar şi urină produce o cantitate mică de amoniu. În grajduri nu afecteze sănătatea, dar dacă înmulţim emisiile cu numărul de animale din toate fermele şi adăugăm emisiile din industrie, atunci puteam vorbi de o situaţie în care calitatea aerului are de suferit, la fel şi sănătatea omului.”, spune fermierul britanic Paul Tompkins.

Taxă în România

Merită menționat că, în România, gunoiul din grajd și din curțile oamenilor este taxat. Se întâmplă într-o comună din județul Călărați, unde primarul obligă fiecare proprietar de animale - porci, cai, vaci și chiar pui - să plătească un impozit mizeria lăsată de acestea. Adică între 36 şi 370 de lei pe an, pentru fiecare exemplar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel