O nouă zi de creșteri la Bursa de la București: BET trece de 17.370 de puncte
Lichiditate solidă și aprecieri...
Franța nu este singura țară din Europa care se bazează pe energia nucleară pentru a reuși tranziția energetică și pentru a-și asigura suveranitatea. Suedia vrea „să devină din nou o naţiune nucleară puternică”. Ea a anunţat că vrea să producă în masă energie nucleară.
Noua foaie de parcurs prezentată de guvernul conservator prevede adăugarea unei producţii echivalente a două reactoare nucleare până cel târziu în 2035. O „expansiune masivă” va urma până în 2045. Țara va avea nevoie de echivalentul a 10 noi reactoare convenționale până la această dată. Unele dintre aceste instalații ar putea fi reactoare modulare mici. (SMR).
"În douăzeci şi cinci de ani, trebuie să dublăm producţia de energie electrică în Suedia (la 300 TWh), a explicat ministrul Energiei, Ebba Busch. Acest lucru este esențial pentru tranziția energetică, pentru locurile de muncă din Suedia și pentru bunăstarea concetățenilor noștri.”
Stockholm a stabilit deja un pachet de împrumuturi garantate în valoare de 400 de miliarde de coroane suedeze (aproximativ 35 miliarde euro) pentru a sprijini dezvoltarea noii centrale nucleare a țării. O sumă importantă, dar care nu va fi suficientă. Statul trebuie să investească în acest tip de infrastructură şi să împartă riscul”, a declarat Elisabeth Svantesson, ministrul Finanţelor.
Fără a dezvălui încă modelul economic pe care intenționează să-l pună în aplicare, guvernul suedez consideră că se poate baza pe sectorul privat pentru construirea de noi centrale. În 1980, ţara a votat renunţarea la energia nucleară. Doar șase dintre cele 12 reactoare sunt încă în funcțiune. Suedia este acum una dintre țările care se află în fruntea relansării nucleare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.