UE, al nouălea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Ce conţine

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
UE a făcut public cel de-al nouălea pachet de sancţiuni aplicat împotriva Rusiei.

Miniştri, guvernatori şi jurnalişti ruşi sunt incluşi în noua listă a sancţiunilor aplicate de UE, cel de-al nouălea pachet de sancţiuni aplicat împotriva Rusiei. Uniunea Europeană a aprobat vineri un nou pachet de măsuri restrictive împotriva Rusiei, în contextul evenimentelor din Ucraina. Documentul care conţine o listă cu noile măsuri restrictive a fost publicat în Jurnalul Oficial al UE. Textul documentului notează că noile măsuri intră în vigoare imediat după ce sunt publicate.

După cum a precizat anterior Serviciul de presă al UE, în cadrul celui de-al nouălea pachet de sancţiuni introdus împotriva Federaţiei Ruse, UE va aplica măsuri de control asupra exporturilor pentru bunurile cu dublă utilizare şi asupra unor tehnologii, va introduce o interdicţie asupra exporturilor de bunuri din industria spaţială şi drone şi, de asemenea, va extinde interzicerea unor noi investiţii în sectorul energetic din Rusia şi, totodată, va interzice noi investiţii în sectorul minier rusesc, cu excepţia extracţiei anumitor minerale. Documentul conţine un tabel cu elemente şi minerale, la care, potrivit autorilor sancţiunilor, este de o importanţă fundamentală pentru UE să aibă acces.

Drept urmare, proiectele care au legătură cu utilizarea acestor substanţe nu fac obiectul unor măsuri restrictive. Tabelul include: aluminiul, cromul, cobaltul, cuprul, minereul de fier, molibdenul, nichelul, paladiul, rodiul, scandiul, titanul, vanadiul şi o serie de elemente din pământuri rare. Pe listă sunt incluse şi îngrăşămintele minerale. UE a adăugat, de asemenea, alte 168 de structuri asociate cu industria rusă de apărare pe 'listele sale negre' şi suspendă licenţele de difuzare pentru posturile de televiziune ruse NTV, Rossia 1, REN TV şi Pervîi Kanal.

De asemenea, Uniunea Europeană va bloca activele a două bănci ruseşti (MKB şi DVB) şi va introduce interzicerea în totalitate a tranzacţiilor cu Banca Rusă de Dezvoltare Regională. În document, la capitolul unde este explicat motivul cu privire la impunerea de sancţiuni împotriva Băncii MCB, se specifică în mod special că banca primeşte sprijin de la stat, iar, în luna mai a acestui an, guvernul i-a eliberat o licenţă pentru exportul de aur. În cadrul celui de-al nouălea pachet de sancţiuni, Comisia Europeană a extins interdicţia impusă împotriva cetăţenilor UE de a ocupa funcţii de conducere în orice instituţie, persoană juridică, controlată de statul din Rusia şi le-a interzis companiilor europene 'să presteze servicii în Rusia în domeniul publicităţii, cercetării de piaţă, sondajelor de opinie publică, testare de produse, inspecţii tehnice'.

Totodată, s-a luat decizia de a introduce unele excepţii de la regulile cu privire la sancţiuni, care vor permite dezgheţarea bunurilor unor persoane care au jucat un rol important în comerţul internaţional cu produse alimentare şi agricole înainte de aplicarea sancţiunilor, transmite Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Casă de schimb valutar
Senatul Romaniei
Muncitori instalează panouri fotovoltaice / Foto: Unsplash
La benzinărie / FOTO: Freepik
Dacia 1300
Cosmin Marinescu

România Europeană – tablou grafic comparativ în Economic@BNR

Cu susținerea Consiliului de Administrație al Băncii...

Oameni pe stradă / Foto: Oana Pavelescu
Analiză / FOTO: Freepik
La bursă / FOTO: Freepik
Warren Buffett / FOTO: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063827483686&sk=photos_by
Monitoare / FOTO: Freepik
Telefon mobil
Bancă / Foto: Freepik

6,3 miliarde de euro pentru Banca Generali

O tranzacție anunțată luni. 

Reuniune /FOTO: Freepik
Bursa de la București
Bună dimineața!
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Angajați ai companiei Merck / FOTO:https://www.merckgroup.com/en/media-center/download-gallery.html
Pensionar care se bucură / Foto: Freepik
Domeniul regal Skaugum / FOTO: Wikipedia
Un expert studiază un diamant
Analize / FOTO: Freepik

Stagflația: Un spectru care bântuie piețele financiare

Piețele financiare se tem de un scenariu mai mult decât...

Foto: Freepik.com
Bagaj / FOTO: Unsplash
La birou / FOTO: Freepik

Garderoba pentru birou: Elegantă, dar comodă

Cum să jonglezi între stilul chic și confortul la birou?...

Elon Musk / Foto: Casa Albă / Flickr

Elon Musk are nevoie de miliardele investitorilor

Au fost angate o serie de negocieri.

Toyota
Shanghai / FOTO: Wikipedia

Cum să investești în China și dacă este o idee bună

Privind dincolo de aspectele politice, China este o...


pixel