UE, al nouălea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Ce conţine
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
UE a făcut public cel de-al nouălea pachet de sancţiuni aplicat împotriva Rusiei.

Miniştri, guvernatori şi jurnalişti ruşi sunt incluşi în noua listă a sancţiunilor aplicate de UE, cel de-al nouălea pachet de sancţiuni aplicat împotriva Rusiei. Uniunea Europeană a aprobat vineri un nou pachet de măsuri restrictive împotriva Rusiei, în contextul evenimentelor din Ucraina. Documentul care conţine o listă cu noile măsuri restrictive a fost publicat în Jurnalul Oficial al UE. Textul documentului notează că noile măsuri intră în vigoare imediat după ce sunt publicate.

După cum a precizat anterior Serviciul de presă al UE, în cadrul celui de-al nouălea pachet de sancţiuni introdus împotriva Federaţiei Ruse, UE va aplica măsuri de control asupra exporturilor pentru bunurile cu dublă utilizare şi asupra unor tehnologii, va introduce o interdicţie asupra exporturilor de bunuri din industria spaţială şi drone şi, de asemenea, va extinde interzicerea unor noi investiţii în sectorul energetic din Rusia şi, totodată, va interzice noi investiţii în sectorul minier rusesc, cu excepţia extracţiei anumitor minerale. Documentul conţine un tabel cu elemente şi minerale, la care, potrivit autorilor sancţiunilor, este de o importanţă fundamentală pentru UE să aibă acces.

Drept urmare, proiectele care au legătură cu utilizarea acestor substanţe nu fac obiectul unor măsuri restrictive. Tabelul include: aluminiul, cromul, cobaltul, cuprul, minereul de fier, molibdenul, nichelul, paladiul, rodiul, scandiul, titanul, vanadiul şi o serie de elemente din pământuri rare. Pe listă sunt incluse şi îngrăşămintele minerale. UE a adăugat, de asemenea, alte 168 de structuri asociate cu industria rusă de apărare pe 'listele sale negre' şi suspendă licenţele de difuzare pentru posturile de televiziune ruse NTV, Rossia 1, REN TV şi Pervîi Kanal.

De asemenea, Uniunea Europeană va bloca activele a două bănci ruseşti (MKB şi DVB) şi va introduce interzicerea în totalitate a tranzacţiilor cu Banca Rusă de Dezvoltare Regională. În document, la capitolul unde este explicat motivul cu privire la impunerea de sancţiuni împotriva Băncii MCB, se specifică în mod special că banca primeşte sprijin de la stat, iar, în luna mai a acestui an, guvernul i-a eliberat o licenţă pentru exportul de aur. În cadrul celui de-al nouălea pachet de sancţiuni, Comisia Europeană a extins interdicţia impusă împotriva cetăţenilor UE de a ocupa funcţii de conducere în orice instituţie, persoană juridică, controlată de statul din Rusia şi le-a interzis companiilor europene 'să presteze servicii în Rusia în domeniul publicităţii, cercetării de piaţă, sondajelor de opinie publică, testare de produse, inspecţii tehnice'.

Totodată, s-a luat decizia de a introduce unele excepţii de la regulile cu privire la sancţiuni, care vor permite dezgheţarea bunurilor unor persoane care au jucat un rol important în comerţul internaţional cu produse alimentare şi agricole înainte de aplicarea sancţiunilor, transmite Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel