Decizie importantă privind prețurile la energie. Documentul a fost publicat
Guvernul s-a decis în privința...
„Curtea a dat dreptate uneia dintre cele două obiecții formulate de noi și a autorizat utilizarea mărcii noastre, Bouquiniste Hermes”, a declarat librarul contactat de agenția France Presse.
"Hermes este un zeu din mitologia greacă, aparține moștenirii culturale a umanității și nu ar trebui să fie monopolizat de o companie. Este o decizie importantă în acest sens", a subliniat el.
Hotărârea instanței de la Ankara - pe care AFP a putut-o consulta - anulează parțial o hotărâre a TurkPatent, administrația însărcinată cu proprietatea intelectuală, care a împiedicat orice altă marcă decât Hermès Paris să folosească numele zeului elen în alte domenii, inclusiv publicarea, vânzarea de cărți, reviste sau organizarea de festivaluri.
Curtea nu și-a făcut publică încă motivația, a declarat avocatul librarului, Hilmi Güllü.
„Este o victorie, companiile internaționale precum Hermès Paris urmăresc o politică agresivă de înregistrare a mărcilor, depășind domeniul lor de activitate, prin acest verdict, am deschis calea pentru a spune nu acestei practici.
Dar Curtea nu s-a pronunțat cu privire la riscul de confuzie între cele două mărci în ceea ce privește audiența sau impresia generală, așadar, vom face recurs”, a adăugat el.
Totul a început în decembrie 2021, când librarul a vrut să-și înregistreze o marca sa, Bouquiniste Hermes, după cincisprezece ani de activitate la Istanbul, apoi la Izmir. Reprezentantul producătorului de marochinărie de lux din Turcia a contactat TurkPatent și instanțele locale pentru a interzice librarului nu doar înregistrarea mărcii, ci și orice utilizare a numelui „Hermes” în activitatea sa comercială și online.
Hermès Paris a insistat pe „asemănare și pe riscul de confuzie” dintre cele două mărci în ciuda diferenței de activitate, afirmând că brandul parizian există și în lumea editurii de când scoate o revistă.
„Ar avea dreptate dacă domeniile noastre ar fi asemănătoare, dar nu este absolut cazul”, spune domnul Nar, care își amintește că zeul Hermes este strâns asociat cu istoria Izmirului, anticul Smirnei de pe coasta Mării Egee multe legende din mitologia greacă.
„Sper că acest verdict va permite jurisprudența privind patrimoniul cultural și multinaționalele să evolueze”, adaugă el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul s-a decis în privința...
Rating susţinut de apartenenţa...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Declarația Unică a suferit...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
Continuă lucrările de modernizare a centralei de la...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...