Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
O reuniune a celor 27 de ambasadori ai UE s-a încheiat duminică fără un acord, urmând ca discuțiile să fie reluate în zilele următoare, au declarat aceste persoane, care au cerut să nu fie identificate deoarece discuțiile sunt private.
Propunerea UE urmărește să interzică petrolul brut în următoarele șase luni și combustibilii rafinați până la începutul lunii ianuarie. Ungaria, Slovacia și Republica Cehă solicită prelungiri ale termenelor în care ar trebui să se conformeze măsurilor.
UE a făcut presiuni pentru ca procesul să se încheie până la parada militară din Rusia din 9 mai, Ziua Victoriei, care comemorează sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.
Viktor Orban: Ungaria nu poate sprijini noile sancțiuni UE împotriva Rusiei
Premierul ungar Viktor Orbán adeclarat zilele trecute că propunerea introducerii unui embargo total în UE asupra ţiţeiului din Rusia ca fiind inacceptabilă, şi a spus că asta ar echivala cu aruncarea unei bombe atomice asupra economiei ungare.
Orban a explicat că liderii statelor membre ale UE au convenit, anterior, asupra faptului că trebuie făcuți doar paşi care ţin cont de structura energetică diferită a ţărilor şi de dreptul suveran ca acestea să îşi determina mixul energetic și a acuzat că preşedintele Comisiei Europene "a atacat, în mod voluntar sau involuntar, unitatea europeană care s-a format atât de greu". În vremuri de război, acest lucru are consecinţe grave, a mai spus premierul.
Liderul guvernului de la Budapesta a mai arătat că: ”Cei care au mare şi porturi maritime pot aduce petrol din orice punct al lumii, însă există state care nu au această posibilitate. În Ungaria, petrolul - fie că vine din Rusia, fie că vine din altă parte - nu poate ajunge decât prin intermediul conductei; "un capăt al acestei conducte se află în Rusia, iar celălalt capăt, în Ungaria", pur şi simplu asta este situaţia geografică, a explicat Orban și a mai spus că ”o propunere care ignoră această împrejurare nu poate fi acceptată de către Ungaria”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...