”Vine criza!” Miliardarul Carl Icahn nu crede în minuni: ”Vom intra în impas”
Autor: Simona Haiduc | 19 oct, 15:54
Carl Icahn, omul căruia i se spune investitorul gropar
Carl Icahn, omul căruia i se spune investitorul gropar
Într-o bună zi, piețele vor plăti prețul pentru politicile promovate de Rezerva Federală și de Congresul Statelor Unite, a avertizat miliardarul și investitorul Carl Icahn într-un interviu acordat postului de televiziune CNBC.

Omul de afaceri este convins că, pe fondul masei monetare excesive, și a unei rate a inflației în plină creștere, piețele americane s-ar putea confrunta cu probleme serioase. Și ce ne pasă nouă, ar fi tentați unii și alții să întrebe. Da, ne pasă, așa cum ne pasă cum evoluează, spre exemplu, economia Chinei sau cea a Germaniei. Sunt state puternice din toate punctele de vedere, iar dacă ele nu se simt bine, va fi rău pentru toată lumea. 

"Pe termen lung, cu siguranță vom ajunge într-un punct mort", a spus Icahn. - ”Cred cu sinceritate că va exista o criză, iar când afirm acest lucru mă gândesc la modul în care operăm, cum tipărim bani, cum ne îndreptăm spre inflație. Dacă vă uitați în jur, veți vedea numai inflație și chiar nu știu cum veți face față pe termen lun", a spus miliardarul american. 

Pentru a ține pe linia de plutire economia americană, Rezerva Federală și Congresul SUA au promis, pe fondul pandemiei de COVID-19, stimulente de miliarde de dolari.

În cadrul operațiunilor sale de relaxare cantitativă (QE), Rezerva Federală (FED) pompează lunar pe piețe 120 de miliarde de dolari, răscumpărând 80 de miliarde de dolari în obligațiuni de trezorerie și 40 de miliarde de dolari în obligațiuni ipotecare. Ca urmare, într-un an și jumătate balanța FED a crescut cu 3,5 trilioane de dolari și a atins o cifră record de peste 8 trilioane de dolari. Iar guvernul SUA a alocat mai mult de 5 trilioane de dolari în stimulente pentru a sprijini americanii în timpul crizei de sănătate.

G Ad:

Grație programelor de stimulare fără precedent, S&P 500 a recuperat rapid pierderile din perioada pandemiei, dobârând recorduri după recorduri. De la începutul anului până la 18 octombrie, indicele a crescut cu 19,5%, iar la începutul lunii septembrie a atins un maxim istoric de 4536,95 puncte.

Citește și I se spune investitorul-gropar. Toți se tem de el!

Oferta uriașă de bani a devenit unul dintre motivele creșterii presiunilor prețurilor în economie. În august, inflația a atins un nou maxim de 30 de ani, determinat de întreruperile lanțului de aprovizionare și de cererea extrem de mare.

Karl Icahn este cunoscut drept unul dintre cei mai de succes investitori. Icahn găsește companii ineficiente, cumpără acțiunile lor, impune schimbări la nivelul conducerii respectivelor întreprinderi, după care vinde la prețuri ridicate. Printre investițiile omului de afaceri s-a numărat Apple - Icahn a cumpărat 4,7 milioane de titluri ale corporației, după care a obținut o răscumpărare în valoare de 150 miliarde de dolari.

Ştiri Recomandate

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

COVID-19. Indignare la OMS: Așa nu mai merge! Trebuie făcut

În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar "să...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro