Viticultorii australieni trebuie să își distrugă culturile de viță de vie pentru a evita o catastrofă
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Vie / sursa foto: Pexels.com
Vie / sursa foto: Pexels.com
Supraproducția a dus la prăbușirea prețurilor strugurilor și amenință industria cultivatorilor și producătorilor de vin din Australia.

Pentru a echilibra piața și a ridica prețurile, până la un sfert din viile din diferite zone ale țării trebuie să fie smulse, a declarat Jeremy Cass, șeful Riverina Winegrape Growers, un grup de fermieri din zonă.

Acest lucru ar distruge peste 20 de milioane de vițe de vie de pe 12.000 de hectare arată calculele Reuters bazate pe datele Wine Australia, adică aproximativ 8% din suprafața totală cultivată cu viță de vie din Australia.

Scăderea consumului de vin la nivel mondial a afectat în mod deosebit Australia, deoarece cererea se reduce cel mai rapid pentru vinurile roșii ieftine, care reprezintă o bună parte din producția țării. Această criză a fost influențată și de cererea slabă din China.

Australia, cel de-al cincilea exportator mondial de vin avea în depozite peste două miliarde de litri, o producție de aproximativ doi ani, la jumătatea anului 2023, conform CNN.

O bună parte din această cantitate de vin este pe cale să se strice, iar proprietarii se grăbesc să se debaraseze de ea cu orice preț.

În regiuni precum Griffith, prețurile strugurilor pentru vinul roșu au scăzut la o medie de 304 dolari australieni (200 de dolari) pe tonă anul trecut, cel mai mic nivel din ultimele decenii și în scădere de la 659 de dolari australieni în 2020, arată datele din industrie furnizate de Wine Australia.

Guvernul, care prognozează prețuri mai mici și în acest an, a declarat că recunoaște provocările semnificative cu care se confruntă cultivatorii și se angajează să sprijine sectorul, deși mulți cultivatori spun că poate face mai mult.

Chile, Franța și Statele Unite se numără printre ceilalți mari producători de vinuri care se confruntă, de asemenea, cu o ofertă excedentară, chiar și zone de top precum Bordeaux unde mii de hectare de viță-de-vie au fost deja distruse.

Atunci când China a blocat importurile în timpul unei dispute politice în 2020, Australia a pierdut cea mai mare piață de export de vin a sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel