Vreme capricioasă până pe 29 decembrie: Vor fi de toate

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Va NINGE și va PLOUA
Va NINGE și va PLOUA
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță schimbări semnificative ale vremii în următoarele două săptămâni.

Deși debutul intervalului va aduce valori termice peste media specifică perioadei, în a doua parte, temperaturile vor scădea, iar precipitațiile vor deveni frecvente, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, în funcție de regiune.

Banat: Răcire accentuată

În Banat, începutul intervalului aduce maxime de aproximativ 5°C, urmate de o creștere semnificativă până la 11-12°C între 17 și 19 decembrie. După această perioadă caldă, vremea se va răci brusc, iar valorile diurne vor scădea spre 4°C, menținându-se între 4-6°C în cea de-a doua săptămână.

Temperaturile nocturne vor crește inițial la 3°C pe 17 decembrie, pentru ca apoi să scadă până la -4°C pe 22 decembrie. Ulterior, acestea vor urca treptat între -2 și 0°C. Precipitațiile vor fi frecvente, mai ales între 16-17 decembrie și 19-20 decembrie, iar probabilitatea de ploi se va menține ridicată și în restul intervalului.

Crișana: Temperaturi se duc în cap

În Crișana, primele zile ale prognozei vor aduce maxime de 3°C, însă temperaturile vor crește rapid spre 9-11°C între 17 și 19 decembrie, valori mult peste media perioadei. După această încălzire, vremea se va răci treptat, maximele ajungând la 2-4°C, nivel care se va menține și în cea de-a doua săptămână.

Minimele vor varia de la 3°C pe 17 decembrie la -5°C pe 22 decembrie, iar în a doua săptămână vor fi cuprinse între -3 și -1°C. Ploile vor fi mai frecvente între 16-17 și 19-20 decembrie, dar probabilitatea de precipitații va rămâne ridicată și ulterior.

Transilvania: Precipitații mixte

Transilvania va începe săptămâna cu maxime în jurul valorii de 1°C, urmând o creștere semnificativă la 6-8°C între 17 și 20 decembrie. După această perioadă, temperaturile diurne vor scădea la 0-2°C, iar în cea de-a doua săptămână vor oscila în jurul valorii de 2°C, ușor peste media multianuală.

Minimele vor varia semnificativ în prima săptămână, de la -3°C la 2°C, cu valori minime de -7°C pe 23 decembrie. Precipitațiile mixte vor fi mai frecvente între 16-17 și 20 decembrie, dar probabilitatea lor se va menține ridicată și în a doua parte a perioadei.

Maramureș: La început va fi cald

În Maramureș, valorile diurne vor crește de la 3°C pe 16 decembrie la 8°C între 17 și 19 decembrie, înainte de a scădea la 2-3°C spre sfârșitul intervalului. Minimele vor crește inițial la 3°C, dar vor coborî treptat până la -5°C pe 22 decembrie. În cea de-a doua săptămână, minimele vor varia între -4 și -1°C.

Precipitațiile mixte sunt așteptate în intervalele 16-17 și 19-20 decembrie, iar probabilitatea lor va rămâne ridicată și ulterior.

Moldova: Ploi frecvente

Moldova va avea maxime de 6°C la începutul perioadei, care vor crește până la 10-11°C pe 19 decembrie. Din 20 decembrie, valorile diurne vor scădea la 2-3°C, iar în a doua săptămână vor rămâne relativ stabile, în jurul a 4°C.

Minimele vor scădea treptat de la 4°C la începutul intervalului la -4°C pe 22-23 decembrie, pentru ca apoi să crească la -1°C până la finalul perioadei. Ploile vor predomina în noaptea de 20 spre 21 decembrie, iar între 23 și 27 decembrie probabilitatea de precipitații va fi ridicată.

Dobrogea: Diferențe mari de temperaturi

În Dobrogea, vremea va fi caldă la început, cu maxime de 7°C, care vor crește până la 12°C până pe 20 decembrie. O scădere bruscă a temperaturilor va urma pe 21-22 decembrie, până la 3°C, însă valorile vor crește din nou la 7°C spre finalul intervalului.

Minimele vor varia de la 3-4°C până pe 20 decembrie, vor scădea la -3°C pe 23 decembrie și vor crește ulterior la 2°C. Precipitațiile vor fi prezente în special între 20 și 22 decembrie, dar și între 24 și 27 decembrie.

Muntenia: Se va ajunge la 13 grade

În Muntenia, maximele vor urca de la 7°C la 12-13°C până pe 20 decembrie, urmând o scădere la 4-5°C pe 21-22 decembrie. Spre finalul intervalului, valorile diurne vor reveni la 6-7°C.

Minimele vor oscila între 0 și 3°C până pe 21 decembrie, apoi vor scădea la -5°C pe 23 decembrie, urcând ulterior la -2°C. Precipitațiile sunt așteptate între 20-22 decembrie și între 24-27 decembrie.

Oltenia: După 20 decembrie 

În Oltenia, temperaturile maxime vor varia de la 6-7°C la început, la 12-13°C între 17-19 decembrie. După 20 decembrie, valorile vor scădea treptat la 6-7°C.

Minimele vor fi inițial pozitive, între 2-4°C, dar vor scădea până la -5°C pe 23 decembrie, urmând apoi o creștere spre 0°C. Precipitațiile sunt prognozate în intervalele 20-22 și 24-27 decembrie.

La munte: Temperaturile vor deveni negative

În zonele montane, maximele vor crește de la 0°C pe 16 decembrie la 7°C până pe 19 decembrie. Ulterior, valorile diurne vor scădea treptat, devenind negative (între -3°C și 0°C) în cea de-a doua săptămână. Minimele vor fi negative pe toată durata intervalului, atingând valori de -11°C pe 22 decembrie, urmate de o ușoară creștere spre -7°C.

Precipitațiile vor fi mixte și frecvente, mai ales între 16-17 și 20 decembrie, dar vor continua și în cea de-a doua săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Donald Trump
Foto: Pexels.com

Ungaria cedează: UE reînnoiește sancțiunile împotriva Rusiei

Uniunea Europeană a reînnoit sancțiunile extinse...

O scădere semnificativă
Lan de grâu / FOTO: Unsplash
Leva / Foto: DCBusiness
Registrul Auto Roman

O nouă metodă de înșelătorie pe piața auto

Registrul Auto Român (RAR) avertizează publicul despre...

Premierul Keir Starmer / FOTO: Wikipedia
Indici bursieri

Bursa deschide săptămâna în scădere pe toți indicii

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere pe...

Strangere de mana. Foto: Pexels.com
Boabe de cafea
ROBOR a scăzut puțin
ILSC.ro
ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Seniorhelp
Materiale construcții
Banca Naţională a României

BNR, informare privind depozitele în lei ale românilor

Banca Naţională a publicat raportul privind indicatorii...

Muncitor în construcții / FOTO: Freepik
Energie geotermală / Foto: Freepik
Vladimir Putin și Donald Trump / Foto: kremlin.ru
La benzinărie / FOTO: Freepik
Se dorește o altfel de platformă
Bursa din Hong Kong / FOTO: Wikipedia
Coiful dacic de la Coțofenești
Brașov / Foto: Unsplash

Carta albă a turismului. Noua ediție, lansată azi

Ediţia a IV-a a Cărţii Albe a turismului din România va...


pixel