Vremea ne pune nervii la încercare: Prognoza meteo pentru perioada 6-19 mai
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Cum va fi vremea
Cum va fi vremea
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pe regiuni pentru perioada 6 - 19 mai 2024

Astfel, în următoarele zile, se va înregistra o răcire în majoritatea regiunilor ţării. Totuși, de la mijlocul săptămânii viitoare, temperaturile maxime vor atinge 28 de grade Celsius. În plus, va ploua în majoritatea regiunilor pe tot parcursului intervalului de prognoză, cu mici pauze. 

În Banat, primele două zile vor aduce temperaturi diurne în jur de 26 de grade Celsius, urmate de o răcire în mijlocul săptămânii la aproximativ 19 - 20 de grade Celsius. Ulterior, temperaturile maxime vor urca treptat până la aproximativ 28 de grade, cele minime coborând la 10 - 12 grade.

În Crişana, se vor înregistra temperaturi maxime de aproximativ 25 - 26 de grade Celsius în primele două zile, urmate de o scădere uşoară spre 19 - 22 de grade Celsius pentru perioada 8 - 14 mai. La finalul intervalului de prognoză, temperaturile maxime se vor ridica la 26 de grade Celsius, cu temperaturi minime între 9 - 12 grade Celsius.

În Transilvania, temperaturile vor fi mai ridicate în primele două zile, apoi vor scădea semnificativ, oscilând între 16 şi 18 grade Celsius. Ulterior, se va înregistra o creştere treptată, atingând aproximativ 25 de grade Celsius după data de 15 mai. Temperaturile minime vor varia între 6 şi 10 grade Celsius.

În Maramureş, temperaturile maxime vor fi în jur de 24 de grade Celsius la începutul intervalului, scăzând apoi la 18 - 21 de grade Celsius pentru perioada 8 - 14 mai. La finalul perioadei, acestea vor creşte la 24 - 25 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi în general între 6 - 8 grade Celsius.

În Moldova, primele două zile vor fi calde, cu temperaturi în jur de 26 de grade Celsius, urmate de o răcire accentuată pe 8 mai. Ulterior, temperaturile maxime vor fluctua între 18 şi 22 de grade Celsius, crescând după 16 mai la aproximativ 26 de grade Celsius. Temperaturile minime vor varia între 6 - 8 grade Celsius și 10 - 12 grade Celsius.

În Dobrogea, temperaturile maxime vor fi de aproximativ 22 - 24 de grade Celsius la începutul intervalului, scăzând apoi la 16 grade Celsius pe 8 mai. Ulterior, acestea vor creşte uşor, atingând 24 - 25 de grade Celsius după 17 mai, cu temperaturi minime între 8 şi 12 grade Celsius.

În Muntenia și Oltenia, primele două zile vor aduce temperaturi maxime de 26 - 28 de grade Celsius, urmate de o răcire treptată spre 18 grade Celsius pentru zilele de 9 şi 10 mai. Ulterior, temperaturile maxime vor creşte uşor, ajungând la aproximativ 28 de grade Celsius după 16 mai, iar temperaturile minime vor fi între 8 - 12 grade Celsius.

În zonele montane, temperaturile maxime vor începe de la 14 grade Celsius și vor scădea la 8 - 10 grade Celsius pentru perioada 8 - 14 mai, crescând apoi la 16 grade Celsius spre finalul intervalului. Temperaturile minime vor varia între 6 grade Celsius și 1 - 2 grade Celsius, crescând apoi la 8 grade Celsius.

Se prevăd ploi pe arii relativ extinse începând cu după-amiaza zilei de 7 mai și în zilele de 8 și 9 mai, cu posibile intervale de ploi locale și în restul intervalului, mai ales în timpul după-amiezelor. Estimările au fost realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, conform ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel