Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Conflict intern la The Washington Post
Jeff Bezos, fondatorul Amazon și proprietar al publicației, a ordonat vineri blocarea unui articol de susținere a vicepreședintei Kamala Harris, declanșând o criză internă de proporții. Decizia a provocat reacții puternice din partea echipei de redacție și a generat o undă de șoc la nivel național.
Demisii răsunătoare și reacții puternice
Printre cei afectați de decizia lui Bezos s-a numărat și Robert Kagan, expert de renume în politici, care a demisionat imediat în semn de protest. De asemenea, fostul redactor-șef al publicației, Marty Baron, a criticat vehement decizia lui Bezos, pe care a numit-o „lașitate”. Reputatul reporter Ashley Parker a descris situația drept „un nou tip de surpriză de octombrie”.
Contextul deciziei
La doar 11 zile înainte de alegerile prezidențiale din SUA, Bezos a blocat publicarea unui editorial scris de consiliul editorial al publicației în favoarea lui Harris. Această decizie vine după ce The Washington Post și-a exprimat în mod obișnuit susținerea pentru candidații locali și plasează publicația într-o situație asemănătoare cu cea a Los Angeles Times, al cărei patron miliardar a intervenit, de asemenea, pentru a opri o susținere similară a vicepreședintei Harris.
Mesajul către cititori
CEO-ul publicației, Will Lewis, a comunicat cititorilor decizia de a renunța la susținerile publice pentru candidații prezidențiali, invocând dorința de a oferi „știri imparțiale” și opinii echilibrate. „Considerăm că această decizie este în concordanță cu valorile pe care The Washington Post le-a susținut dintotdeauna și cu ceea ce ne dorim de la un lider: caracter și curaj în slujba eticii americane,” a scris Lewis.
Reacții și acuzații de lașitate
Decizia a fost aspru criticată de Baron, care a caracterizat-o drept „un moment de întuneric care va transforma democrația într-o victimă.” Conform afirmațiilor sale, această decizie „oferă lui Donald Trump un motiv de celebrare” și deschide calea către intimidarea editorială a marilor instituții de presă.
Controverse în cadrul The Washington Post
Potrivit NPR, opinia în rândul personalului a fost „uniform negativă”, iar liderii sindicatului publicației au emis un comunicat exprimându-și îngrijorarea privind o posibilă interferență din partea conducerii în activitatea editorială. „Conform reporterilor și membrilor noștri de sindicat, un editorial în favoarea lui Harris era deja redactat, iar decizia de a nu publica a fost luată de proprietarul The Post, Jeff Bezos. Această decizie subminează munca membrilor noștri într-un moment în care ar trebui să construim încrederea cititorilor, nu să o pierdem,” a subliniat sindicatul.
O criză editorială cu implicații majore
În mod similar, Los Angeles Times s-a confruntat recent cu o situație similară, în care CEO-ul miliardar Patrick Soon-Shiong a blocat publicarea unui articol de susținere a lui Harris, ceea ce a aruncat redacția în haos. După ce NPR a dezvăluit decizia The Washington Post, Soon-Shiong a postat un mesaj subtil în care sugera că Lewis îi urmează exemplul.
Un nou model pentru presa americană?
În trecut, Washington Post a evitat susținerile publice pentru candidații prezidențiali, dar a renunțat la această tradiție în 1976, când a oferit susținerea sa pentru candidatul democrat Jimmy Carter. Ultima dată când ziarul a evitat să susțină un candidat prezidențial a fost în 1988, argumentând atunci că nu putea exprima „un grad suficient de încredere și angajament” pentru niciun candidat din acel an.
Conducerea sub presiune
Mandatul lui Will Lewis la conducerea Washington Post a fost marcat de o serie de controverse. Întâmpinat inițial cu entuziasm pentru planurile sale de reinventare a publicației, Lewis a atras critici după ce a înlocuit editorul executiv Sally Buzbee cu doi foști colegi, a încercat să blocheze relatări despre implicarea sa într-un scandal de interceptare telefonică din Marea Britanie și a insinuat că responsabilitatea eșecurilor financiare ale publicației aparține echipei editoriale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...