Noi modificări şi completări ale Codului fiscal, decise joi de Guvern
Guvernul aprobă, în şedinţa de...
Legislație veche, fără legătură cu ziua de astăzi
S-au dat foarte mulți bani către autoritățile locale și ce am constatat? Că nu au bani de co-finanțare. De ce? Pentru că, a explicat Adrian Câciu, ”Legea finanțelor publice locale a fost construită în anul 2006, când nu aveai treabă cu fondurile europene, era un grad mic de cost”. Prin urmare, a continuat invitatul analistului Bogdan Chirieac, ”este nevoie de o reașezare a acestei legislații fiscal-locale, deoarece ei nu mai pot trăi doar din alocările de impozit pe venit sau cote defalcate de TVA”, a spus ministrul Investițiilor Europene.
”Să fim clari!”
El a subliniat că, după ce se așează noul Guvern, trebuie realizeze ”două reforme fiscale. Să fim clari: nu înseamnă taxare, ci reașezarea regimului fiscal între autoritatea centrală și autoritatea locală”. Adrian Câciu a menționat că toate partidele trebuie să se așeze la masa negocierile și, împreună cu autoritățile locale ”trebuie să decidă cum așază acest nivel al veniturilor pe care autoritățile locale le au de așa manieră încât să-și asigure o autonomie financiară”.
Totul, auditat de Comisia Europeană
Este nevoie, a continuat ministrul și de performanță din partea aurorităților locale, nu doar de infuzii de capital. În ceea ce privește capacitatea de absorbție, Adrian Câciu a precizat că, în momentul de față, autoritățile locale au la dispoziție 11 miliarde de euro, iar ”eu cred că este prima etapă al acestui proces. Eu sper ca în 2025 să fie contractate toate aceste 11 miliarde”. El a asigurat că, din punctul de vedere al monitorizării și controlului, ”totul este auditat de Comisia Europeană. Toate lucrurile sunt controlate pe un flux care este acreditat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul aprobă, în şedinţa de...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...
Inflaţia anuală este prognozată...
Este un semnal de alarmă tras...
Abilitatea de a identifica...
Pentru greci, performanța...
Se alocă banii pentru...
Curs valutar BNR, 20 noiembrie...
Decizia vine în contextul unor...
Decizia afectează în mod direct aproximativ 4.000 de...
Banca Europeană de Investiții (BEI) a anunțat acordarea...
Dumitru Chisăliță, președintele...
Neliniștea geopolitică...
Marele sindicat german nu...
Lockheed Martin şi compania...
În urrnă cu zece ani, Viktor...
Un număr de 724 de solicitanţi...