Riscă România suspendarea fondurilor europene? Ce spune ministrul Finanţelor
O eventuală suspendare a...
Legislație veche, fără legătură cu ziua de astăzi
S-au dat foarte mulți bani către autoritățile locale și ce am constatat? Că nu au bani de co-finanțare. De ce? Pentru că, a explicat Adrian Câciu, ”Legea finanțelor publice locale a fost construită în anul 2006, când nu aveai treabă cu fondurile europene, era un grad mic de cost”. Prin urmare, a continuat invitatul analistului Bogdan Chirieac, ”este nevoie de o reașezare a acestei legislații fiscal-locale, deoarece ei nu mai pot trăi doar din alocările de impozit pe venit sau cote defalcate de TVA”, a spus ministrul Investițiilor Europene.
”Să fim clari!”
El a subliniat că, după ce se așează noul Guvern, trebuie realizeze ”două reforme fiscale. Să fim clari: nu înseamnă taxare, ci reașezarea regimului fiscal între autoritatea centrală și autoritatea locală”. Adrian Câciu a menționat că toate partidele trebuie să se așeze la masa negocierile și, împreună cu autoritățile locale ”trebuie să decidă cum așază acest nivel al veniturilor pe care autoritățile locale le au de așa manieră încât să-și asigure o autonomie financiară”.
Totul, auditat de Comisia Europeană
Este nevoie, a continuat ministrul și de performanță din partea aurorităților locale, nu doar de infuzii de capital. În ceea ce privește capacitatea de absorbție, Adrian Câciu a precizat că, în momentul de față, autoritățile locale au la dispoziție 11 miliarde de euro, iar ”eu cred că este prima etapă al acestui proces. Eu sper ca în 2025 să fie contractate toate aceste 11 miliarde”. El a asigurat că, din punctul de vedere al monitorizării și controlului, ”totul este auditat de Comisia Europeană. Toate lucrurile sunt controlate pe un flux care este acreditat.
Partidul Social Democrat - PSD, CMF 11240017
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
O eventuală suspendare a...
„Traversăm o perioadă în care...
Economia zonei euro şi cea a UE...
Schimbare de generație la...
Un pas strategic în dezvoltarea internă de tehnologii.
Franța cere acțiuni urgente...
Leul stagnează față de euro, dar pierde teren în fața...
Dobânzile interbancare ROBID și...
Formularul tipizat folosit de...
Prețul cuprului scade din nou,...
Oficial, gigantul spaniol...
Petrolul scade brusc cu aproape...
Europa vrea să atragă cercetători americani nemulțumiți...
Piața paladiului se...
INS a publicat datele privind...
Germania riscă să rateze...
Declarația unică (Formular 212)...
Sectorul de afaceri reprezentat...
Aplicația informatică a...
Vladimir Putin nu va participa...
Piețele financiare își pierd...
Comisia Europeană propune...
Casa Albă susține că a semnat...
Angajații din România pot...