Acțiunile europene au crescut joi, pe măsură ce investitorii așteaptă noi vești din partea BCE
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bursă / sursa foto: Freepik.com
Bursă / sursa foto: Freepik.com
Pe parcursul acestei zile investitorii așteptă o estimare a inflației de la ultima ședință a Băncii Centrale Europene.

Indicele continental STOXX 600 a crescut cu 0,2%, în prima parte a zilei, condus de o creștere de 1,6% în sectorul extracției și prelucrarea materiilor prime, după ce prețul cuprului a atins niveluri nemaiîntâlnite din ianuarie 2023.

În fruntea atenției traderilor se află datele privind prețurile de producție din februarie ale uniunii monetare, care vor fi publicate astăzi, economiștii chestionați de Reuters așteptându-se la o scădere de 8,6%, neschimbată față de ianuarie.

Mai târziu în cursul zilei, investitorii vor analiza, de asemenea, comunicatele de la ședința din martie a BCE pentru a stabili momentul primei reduceri a ratei dobânzii mult așteptate.

STOXX 600 a înregistrat creșteri puternice în ultimele cinci luni, datorită optimismului că marile bănci centrale vor începe să reducă ratele dobânzilor la începutul anului 2024.

În cursul zilei, sectorul automobilelor a înregistrat un plus de 1,1%, condus de avansul de 3,9% al Volvo Cars, după ce firma suedeză a înregistrat un salt de 25% în vânzările din luna martie față de anul precedent, la 78.970 de mașini, un record istoric pentru vânzările globale într-o singură lună.

Basilea Pharmaceutica a urcat cu 7,9%, atingând un maxim al ultimelor șase luni, după ce firma elvețiană a primit aprobarea autorităților de reglementare în domeniul sănătății din SUA pentru antibioticul Zevtera, care tratează infecțiile bacteriene, inclusiv tulpinile rezistente la mai multe medicamente.

Acțiunile Compugroup au crescut cu 6,4% după ce Morgan Stanley a îmbunătățit ratingul acțiunilor companiei germane de software medical de la "equal-weight" la "overweight".

Cab Payments a câștigat 11,6% după ce compania britanică de fintech a obținut o licență de furnizor de servicii de plată în Olanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel