Angela Merkel: Europa are partea ei de vină pentru situația din economii lumii
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Cancelarul german Angela Merkel
Cancelarul german Angela Merkel
Europa nu este lipsită de vină când vine vorba de tensiunile comerciale ce umbresc economia globală, a declarat marţi cancelarul german Angela Merkel, care a făcut referire la negocierile prelungite ale Brexitului ca sursă de incertitudine alături de războiul comercial dintre SUA şi China, relatează Reuters.

Într-o declaraţie după o întâlnire cu lideri ai instituţiilor financiare multilaterale, Merkel a refuzat să arunce vina pentru încetinirea economiei globale doar pe seama liniei dure adoptată de preşedintele american Donald Trump în relaţiile comerciale ale Washingtonului cu Beijingul.

Boris Johnson vrea un Brexit 'foarte curând'. Vine cu propuneri

"Nu avem de ce să fim aroganţi. Negociem de 3 ani o ieşire ordonată a Marii Britanii şi aceasta ne aduce o mare incertitudine când luăm în considerare faptul că această ieşire ar trebui să se întâmple pe 31 octombrie. Iar oamenii încă nu ştiu cum vor funcţiona lanţurile de aprovizionare", a afirmat cancelarul german.

Oficiali din întreaga Europă sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de lipsa de progrese ale premierului Boris Johnson în convenirea unui noi înţelegeri care să reglementeze ieşirea Marii Britanii din UE, după ce parlamentul de la Londra a respins de 3 ori acordul reglementat de predecesoarea sa Theresa May.

Aceasta este o sursă semnificativă de incertitudine de vreme ce Regatul Unit nu este o ţară europeană mică, ci un mare jucător global", a adăugat Angela Merkel. Înalţi oficiali ai celor mai importante instituţii financiare multilaterale au abordat în termeni pesimişti perspectivele economiei globale în cazul continuării litigiilor comerciale, existând riscul unei recesiunii, în opinia unora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel