Angela Merkel, la final: Cred că mi-am îndeplinit îndatoririle
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Peste câteva zile, în Germania vor avea loc alegeri parlamentare
Peste câteva zile, în Germania vor avea loc alegeri parlamentare
Cancelarul german Angela Merkel a afirmat miercuri că va pleca din acest post cu conştiinţa curată, după alegerile legislative din septembrie, relatează dpa.

"Cred că mi-am îndeplinit îndatoririle şi cei care nu au înţeles acest lucru acum nu îl vor înţelege în următorii patru ani", a declarat Merkel, prezentă la un eveniment la teatrul Schauspielhaus din Dusseldorf, alături de scriitoarea nigeriană Chimamanda Ngozi Adichie.

Ea a refuzat să fie prezentată ca fiind "ultimul apărător al Occidentului liber". "Să nu exagerăm. Din fericire, sunt foarte mulţi oameni ataşaţi de democraţie şi fireşte că acest lucru mă bucură", a adăugat Merkel.

Angela Merkel, care a condus Germania timp de 16 ani marcaţi de o succesiune de crize, a anunţat că nu va mai candida pentru un al cincilea mandat la alegerile generale din 26 septembrie.

La evenimentul de miercuri, prevăzut iniţial să aibă loc în 2020, în deschiderea festivalului Theater der Welt, două jurnaliste, Miriam Meckel şi Lea Steinacker, au fost gazdele unei discuţii despre "similitudinile la nivel spiritual dintre cele două femei" - Merkel şi Adichie.

Citește și Germania: Angela Merkel se pregăteşte să iasă din scenă

Născută în Nigeria în 1977, aceasta din urmă trăieşte în prezent la Lagos şi în SUA, iar lucrările ei, între care Purple Hibiscus, Half of a Yellow Sun şi Americanah, au fost traduse în 37 de limbi şi au fost recompensate cu numeroase premii internaţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel