Reuters: JP Morgan vede o devalorizare a leului de până la 20%
JPMorgan pariază pe scăderea...
Aurul spot a urcat cu 0,3%, la 2.026,19 dolari/uncie, în timp ce contractele futures din SUA au afișat aceeași creștere de 0,3%, ajungând la 2.027,50 dolari/uncie.
Indicele dolarului american a scăzut cu 0,1%, făcând aurul mai atractiv pentru deținătorii altor valute decât dolarul american.
Tim Waterer, analist la KCM Trade, este de părere că aurul va evolua pe un teren alunecos până la apariția primelor indicii certe privind intențiile Rezervei Federale legate de dobânda cheie de politică monetară. Un moment important, așteptat de toate piețele și care, cu cât întârzie să vină, cu atât se va prelungi și starea de nesiguranță.
Deocamdată, Banca Japoniei a menținut ratele foarte scăzute ale dobânzilor. Banca Centrală Europeană (BCE) se întrunește joi și, potrivit estimărilor, nu va proceda la modificări.
Săptămâna trecută, oficialii Rezervei Federale au declarat că Banca centrală a SUA are nevoie de mai multe date despre inflație înainte de a lua o hotărâre cu privire la orice reducere a ratei dobânzilor și că data de referință pentru declanșarea acestui proces este trimestrul trei. Cu alte cuvinte, cât mai aproape de alegerile prezidențiale din SUA, care se desfășoară întotdeauna în noiembrie.
„Dacă băncile centrale continuă să contracareze opinia predominantă conform căreia reducerea ratelor dobânzilor va avea loc mai devreme decât mai târziu, acest lucru ar putea pune presiune asupra prețului aurului din perspectiva randamentului”, a comentat Waterer.
Investitorii vor urmări, de asemenea, raportul PMI al SUA miercuri, estimările PIB-ului pentru trimestrul al patrulea joi și datele privind cheltuielile de consum personal vineri, înainte de următoarea întâlnire a Fed din 30-31 ianuarie.
Argintul spot a crescut cu 0,8%, la 22,25 USD uncia, platina a crescut cu 0,6%, la 898,07 USD, iar paladiul a crescut cu 0,2%, la 938,74 USD.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
JPMorgan pariază pe scăderea...
ANRE avertizează: platforma chestionare-anre.ro nu are...
Renata Kellnerova, cea mai...
România semnează primul...
Dobânzile interbancare cresc...
Țigările electronice și...
Friedrich Merz a fost confirmat...
Banca Națională a României a...
Mattel renunță la estimările...
Bursa de Valori București (BVB)...
Purtătorul de cuvânt al BNR,...
Anunțul privind „retragerea” legendarului investitor...
Deși încă sub nivelul înregistrat la începutul anului...
Autoritățile din România și...
Miliardarul Bill Ackman a făcut...
Ai lăsat geamul de la parter deschis? Știi cine a intrat...
Germania este zguduită de o...
Președintele interimar a semnat...
Un acord fără beneficii...
Decret prezidențial pentru relansarea producției interne.
Pentru a doua lună consecutiv, OPEC+ a decis să...
O tranzacție importantă pentru...
Ministerul Finanțelor a respins...
Preşedintele interimar Ilie...
Azi vă propunem să începeți ziua citind despre Bolojan...