Aurul, pe punctul de a înregistra cea mai bună lună din ultimii patru ani
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Lingou de aur
Lingou de aur
Prețul aurului a crescut luni, fiind pe punctul de a realiza cea mai bună lună din ultimii patru ani, pe fondul unui dolar mai slab și al așteptărilor că marile bănci centrale ale lumii să pună capăt ciclului de majorare a dobânzilor de referință, ceea ce a stimulat încrederea investitorilor.

Aurul la vedere a câștigat 0,6%, ajungând la 1.971,27 dolari pe uncie. Contractele futures pe aur din SUA au crescut cu 0,5% la 1.971,10 dolari. Între timp, indicele dolarului se îndreaptă spre al doilea declin lunar consecutiv, ceea ce face ca metalul galben să devină mai atractiv pentru deținătorii de alte monede.

Datele recente care arată semne de încetinire a inflației în SUA au sporit speranțele că Rezerva Federală este pe punctul de a încheia ciclu de majorare a ratelor de dobândă. "Nu cred că Fed va face o mișcare în septembrie, dar, dacă vom continua să avem date economice puternice, este posibil ca Fed să revină la politica de majorare a dobânzii cheie", a comentat  Jim Wyckoff, analist la Kitco.

"Deocamdată, piețele aurului și argintului așteaptă următorul catalizator... dacă cererea din China începe să crească, ne așteptăm ca aurul și argintul să urce”, a adăugat el.

Vineri, doi dintre factorii de decizie ai Băncii Centrale Europene au evocat, de asemenea, posibilitatea de a pune capăt celei mai lungi și mai abrupte serii de creșteri ale ratelor instituției. Ratele mai mari ale dobânzilor cresc costul de oportunitate al deținerii de lingouri fără randament.

În acest context, directorul departamentului de materii prime al băncii JPMorgan, Greg Schirer, a apreciat că uncia de aur va atinge valori record în 2024 pe fondul schimbărilor ce vor interveni în politica monetară a Rezervei Federale. În opinia lui, în trimestrul patru al anului viitor, prețul aurului va urca la 2.175 dolari/uncie. 

”Ne aflăm într-o poziție extrem de avantajoasă și considerăm că investițiile pe termen lung în aur și argint este ceea ce reprezintă, în momentul de față, o diversificare și va demonstra rezultate frumoase pe parcursul următoarelor 12-18 luni”, a explicat expertul. 

Citește și Neliniște pe piața metalelor rare. Decizie de ultimă oră a celui mai mare cumpărător de galiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Lucrările la magistrala de metrou M6 avansează - Video

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, care va face...

Cursul BNR. Leul a scăzut față de euro, aurul s-a scumpit

Banca Națională a României a calculat valoarea leului...

România importă mai multe gaze ca anul trecut

România a început anul cu un import mai mare de gaze...

Economia Japoniei s-a contractat în primul trimestru

Economia Japoniei a scăzut în primul trimestru iar yenul...

Cum va fi eliminată plafonarea prețurilor la energie

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică...

După 55 de activitate, Chevron părăsește Marea Nordului

Chevron urmează să lanseze operațiunea de vânzare...

Sony prezintă două noi smartphone-uri Xperia

Sony își reînnoiește gama Xperia cu două smartphone-uri...

Ce este Project Astra de la Google

Inteligența artificială și realitatea augmentată vor...

Pentru JO 2024, armele pentru scrimă sunt fabricate manual

„O meserie atipică, cu oameni atipici”: la Blaise...

Maldive se aruncă în brațele Chinei

Noul președinte al arhipelagului intenționează să se...


pixel