Schimbare majoră în Codul fiscal: Dispar o serie de obligații
Se taie contribuții! Guvernul elimină o parte din taxele...
La Paris, CAC 40 a pierdut 1,09% până la 6.846,23 puncte în jurul orei 07:50 GMT. La Londra, FTSE 100 a scăzut cu 0,51%, iar la Frankfurt, Dax a s-a redus cu 1,06%. Indicele EuroStoxx 50 a afișat un recul de 1%, iar FTSEurofirst 300 a pierdut 0,92%. Stoxx 600, care a atins, joi, un minim al ultimelor două săptămâni joi, a continuat să piardă teren, cedând alte 0,84%.
Pe parcursul întregii săptămâni, indicele paneuropean a pierdut 2,93% în această etapă, iar CAC 40 a cedat 2,22%. Contractele futures de pe Wall Street prevăd o scădere de 0,18% pentru Dow Jones, 0,23% pentru Standard & Poor's 500 și 0,39% pentru Nasdaq a doua zi după o sesiune roșie marcată de căderea Tesla, penalizată de rezultatele dezastruoase, dar și de avertismentul privind impactul inflației asupra vânzărilor de mașini ale grupului.
Intervenția de joi a lui Jerome Powell, președintele Rezervei Federale Americane (Fed), în fața Clubului Economic din New York, a întărit și temerile de înăsprire monetară prelungită. El a avertizat că puterea economiei ar putea necesita majorări suplimentare ale dobânzilor, cu două săptămâni înainte de reuniunea Băncii Centrale americane programată pentru 31 octombrie. O intervenție care spulberă, practic, toate speranțele jucătorilor din piață, care mizau pe o pauză mai lungă înainte ca FED să intre pe făgașul reducerilor de dobânzi.
Pe parcursul întregii săptămâni, randamentul bonurilor de trezorerie pe zece ani a crescut cu 35 de puncte de bază, cel mai mare salt săptămânal din ultimii zece ani. La îngrijorările legate de tarife se adaugă și teama de o iminentă ofensivă terestră a Israelului împotriva mișcării palestiniene Hamas, cu riscul unei conflagrații în regiune, având în vedere ultimele declarații ale ministrului israelian al Apărării, Yoav Gallant.
Pe bursă, sectorul de lux a scazut cu 0,98% , în condițiile în care L'Oréal a raportat joi seara o crestere organică a cifrei de afaceri pe trimestrul III sub asteptari, datorită, în special, scădeerii vânzărilor din Asia. Efectul a fost unul de domino, la Paris, Kering pierzând 1,25%, Hermès coborând cu 0,82% și LVMH cedând 0,87%. Titlul grupului elvețian a pierdut 1,23%, iar grupurile italiene Salvatore Ferragamo și Moncler au cedat 3,36%, respectiv 1,28%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Se taie contribuții! Guvernul elimină o parte din taxele...
Wall Street încheie săptămâna...
Companiile de stat intră în...
Veniturile Rusiei din...
UE, în așteptarea unei...
Curs valutar BNR, 11 iulie 2025.
Ford anunţă un program de concedieri voluntare la uzina...
În timp ce România se chinuie...
Piețele financiare au fost...
Câştigul salarial mediu brut în România a scăzut cu...
Sindicaliştii din ANAR protestează, vineri, în faţa...
Ministrul Muncii, Florin...
Ministerul Finanţelor, nou...
UE schimbă strategia: plafon...
Andrei Caramitru trage un...
Infinexa a deschis procedura de faliment pentru compania Blue Air Aviation,...
Consiliul Concurenţei...
Firmele cu afaceri peste 1...
Executivul condus de Ilie...
Piața imobiliară crește cu...