Câți bani alocă românii pentru dispozitivele inteligente

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Peste 30 de miliarde de dispozitive vor fi conectate, până în 2020, şi vor genera date pentru ca oraşele să devină cu adevărat inteligente
Peste 30 de miliarde de dispozitive vor fi conectate, până în 2020, şi vor genera date pentru ca oraşele să devină cu adevărat inteligente
Românii alocă, în medie, un buget de 500 de lei pentru prima achiziţie de dispozitive inteligente, iar la următorul produs din aceeaşi categorie suma cheltuită creşte de până la patru ori, arată o analiză realizată de către un retailer online şi publicată miercuri.

La nivel general, în România, vânzările de produse inteligente, electronice sau electrocasnice, în afara smartphone-urilor şi a televizoarelor smart, au crescut anul trecut cu peste 50%, pe fondul scăderii, în medie, a preţurilor cu aproximativ 20%, notează reprezentanţii evoMag. Per ansamblu, estimările pentru acest an arată o majorare cu 50% a vânzărilor de dispozitive inteligente, fie din categoria electronicelor, fie din cea a electrocasnicelor.

Potrivit analizei evoMag, la o primă achiziţie, românii optează pentru produsele dintr-o categorie mai mică de preţ, precum prize şi becuri inteligente, senzori de securitate (detecţie fum, mişcare), camere de supraveghere, dispozitive Chromecast, boxe asistent personal, pentru care sunt dispuşi să achite între 200 şi 500 de lei.

Ulterior, aceştia optează pentru produsele care costă mai mult, precum: aspirator robot, maşini de spălat, cuptoare şi aparate de aer condiţionat care pot fi controlate prin telefonul mobil etc. şi pentru care alocă un buget de aproximativ 2.000 de lei.

În topul preferinţelor sunt dispozitivele care înlesnesc treburile într-o gospodărie şi cele care sunt folosite pentru prepararea cu mai mare uşurinţă a mâncării.

În acest context, analiza de specialitate arată că o maşină de spălat inteligentă se diferenţiază de o alta convenţională prin faptul că utilizează o aplicaţie pentru smartphone, detectează şi diagnostichează problemele, furnizând ulterior soluţii simple de depanare. În plus, unele maşini de spălat permit utilizatorilor să descarce pe un smartphone programe noi de spălare şi, printr-o simplă atingere cu telefonul, să instaleze noul program în memoria maşinii de spălat.

Totodată, un aspirator robot inteligent poate fi controlat de pe telefonul mobil şi, prin intermediul unei aplicaţii, poate transmite informaţii despre ce urmează să facă, cât mai are de aspirat, ce camere a terminat de curăţat etc. Cei interesaţi pot porni un aspirator robot printr-o comandă vocală, utilizând o boxă cu activare vocală şi Google Assistant, precum Google Home, la care a fost conectat aspiratorul, în prealabil.

La capitolul preparării mâncărurilor, utilizatorii pot alege un aparat cu inducţie, ce poate fi controlat prin intermediul unui smartphone, cu aplicaţia MiHome, disponibilă în App Store şi Google Play. Acesta este capabil să recunoască peste 200 de tipuri de orez, iar posesorii pot programa începerea gătitului de la distanţă, prin intermediul aplicaţiei.

Echipamente electronice şi electrocasnice similare fac parte din categoria dispozitivelor inteligente disponibile pe evoMag, ce beneficiază în această perioadă de reduceri de până la 60%.

evoMAG este una dintre cele mai importante companii din industria de comerţ electronic din România, fiind vizitat zilnic de peste 60.000 de persoane. Compania a fost fondată în anul 2005, de către Mihai Pătraşcu, care ocupă, în continuare, poziţia de director general.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Certificat de înregistrare fiscală
Un cuplu semnează un contract / Foto: Freepik
Locuri de muncă
Elon Musk / FOTO: Facebook
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Santierul Naval Mangalia
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...

Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei

pixel