Această solicitare va creşte bugetul NASA cu 12% pentru anul fiscal care debutează pe 1 octombrie, iar aproape jumătate din fonduri vor merge spre programul 'Moon to Mars' ('Lună spre Marte'), ce include dezvoltarea unor module de aselenizare, roveruri robotizate, rachete extrem de puternice şi a unor noi costume spaţiale.
Luna a fost locuită. Indicii cu privire la alte entităţi
'Ei (administraţia prezidenţială, n.r.) susţin viziunea noastră pentru o nouă eră a descoperirilor, oferind NASA un buget tot mai mare în fiecare an', a declarat Jim Bridenstine, administratorul NASA, luni, după ce Casa Albă a dat publicităţii acest plan. Administraţia Trump a cerut NASA la începutul acestui an să îşi reorganizeze programul de explorare spaţială, pentru a putea să trimită astronauţi pe Lună până în 2024 şi pe Marte în deceniul următor, accelerând astfel calendarul agenţiei americane şi crescând bugetul său din 2020 cu 1,6 miliarde de dolari.
Bugetul pentru anul fiscal 2021, unul dintre cele mai mari prevăzute pentru NASA de după anii 1990, consolidează proiectul 'Moon to Mars', care, conform estimărilor făcute de NASA, va costa 71,1 miliarde de dolari în următorii cinci ani, potrivit planului trimis Congresului american, luni. Bugetul NASA va trebui să crească constant în următorii cinci ani pentru a finanţa programul menţionat mai sus, urmând să atingă un maxim de 28,3 miliarde de dolari în anul fiscal 2023 şi fiind destinat în principal dezvoltării de către sectorul privat a unor sisteme de aselenizare.
Bugetul include 529 de milioane de dolari pentru misiuni robotizate pe Marte, inclusiv o misiune ce prevede aducerea pe Terra a unor eşantioane recoltate din scoarţa marţiană şi cartografierea depozitelor de gheaţă aflate aproape de suprafaţă, care vor putea să ajute viitoarele misiuni cu echipaje de astronauţi care vor ajunge pe Planeta Roşie. Într-un document separat, bugetul de 740,5 miliarde de dolari al administraţiei Trump prevede alocarea în 2021 a 15,4 miliarde de dolari către U.S. Space Force (Forţa Spaţială a Statelor Unite), un serviciu independent înfiinţat pe 20 decembrie în cadrul U.S. Air Force.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...
China face un pas înainte în...
A încetat din viaţă Papa Francisc.
Cristina Popescu, directorul...
Șocul comercial declanșat de...
Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...
China acuză SUA de abuz...
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...
Cifrele săptămânii de la Bursa...
Potrivit unui studiu, circa 15%...
Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...
Preşedintele Renault,...
Un avion Boeing destinat Chinei...
Numărul locuinţelor asigurate...
Redacţia DC Business vă urează...
Grupaj de ştiri.
În noile condiții generate de războiul tarifelor,...
Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...
Cererea globală de cupru explodează: investiții de peste...
Volkswagen ar putea muta o...