"Nu ştim nimic oficial, nu am primit o înştiinţare oficială, suntem însă parteneri în grupul de lucru de la guvern care discută opţiunile pe care le are statul ca acţionar semnificativ în Telekom. Dacă se concretizează ştirile vehiculate în presă că va fi o tranzacţie sau că Orange-ul este în pole position să preia activitatea de telecomunicaţii a firmei Telekom România din - iarăşi zvonuri - că operaţiunea va fi notificată Comisiei Europene, deci nu în România va fi luată decizia, ci la Bruxelles, din raţiuni legale - tranzacţia îndeplineşte condiţia legală pentru a fi notificată Comisiei Europene şi nu Consiliului Concurenţei din România - deci dacă lucrurile astea se adeveresc oricum noi vom fi consultaţi, vom ţine legătura foarte aproape de Comisia Europeană, pentru că este o tranzacţie de interes pentru România şi obiectivul nostru va fi să nu se diminueze concurenţa pe piaţa românească, pentru că suntem foarte mulţumiţi de cum merg lucrurile în momentul de faţă, pentru că avem patru operatori, se concurează între ei intens, ceea ce a dus la o calitate bună a serviciilor în România şi la preţuri mici şi vrem să ne asigurăm că şi în viitor lucrurile rămân în acest fel", a explicat el.
Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Eduard Lovin, a declarat în urmă cu câteva zile pentru AGERPRES că Telekom România ar trebui să notifice Consiliul Concurenţei cu privire la intenţia de a vinde pachetul de acţiuni către Orange, iar Comisia Europeană trebuie să-şi dea avizul.
De ce nu putem afla dacă Telekom se retrage sau nu
"Telekom România ar trebui să notifice Consiliul Concurenţei cu privire la intenţia de a vinde pachetul de acţiuni deţinut de statul român către Orange. Compania nu este obligată să trimită vreo adresă către ANCOM pe acest subiect, numai dacă era vorba şi despre serviciile mobile. În plus, pentru tranzacţia pe care o are în plan, compania trebuie să primească şi avizul din partea Comisiei Europene", a spus Lovin.
Potrivit informaţiilor publicate în mass-media, Orange ar dori să achiziţioneze fostul Romtelecom (actualmente Telekom România, n.r.) pentru a-şi completa oferta de servicii de telefonie mobilă cu servicii de comunicaţii fixe (internet fix şi cablu TV), pe modelul Vodafone - UPC.
Telekom România este prezentă pe piaţa românească din anul 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom şi Cosmote România. Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicaţii integrate.
Preşedintele Consiliului Concurenţei a participat la un eveniment organizat de Provident, în parteneriat cu AURSF, în cadrul colaborării lor pentru educaţie financiară şi creditare responsabilă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...