Băncile europene în picaj accentuat. Un dezastru
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
"Comisia Europeană a propus un încărcător comun pentru dispozitivele electronice. USB-C va deveni portul standard pentru toate telefoanele inteligente, tabletele, camerele, căștile, difuzoarele portabile și consolele video portabile. De asemenea, am propus: tehnologie de încărcare rapidă armonizată și informații mai pertinente pentru consumatori. Acest lucru va îmbunătăți confortul consumatorilor și va reduce amprenta de mediu asociată producției și eliminării încărcătoarelor, sprijinind astfel tranziția verde și cea digitală.", a scris CE pe facebook.
De ce acționează Comisia pentru a introduce o soluție comună de încărcare?
Inovarea și dezvoltarea rapidă a pieței TIC au condus la un număr ridicat de dispozitive și soluții de încărcare. Deși inovarea în domeniul TIC este, în general, binevenită, acest lucru a dus la supraîncărcarea și frustrarea consumatorilor prin soluții de încărcare incompatibile și la un impact negativ asupra mediului. Mai mulți ani de colaborare cu industria pe baza unei abordări voluntare au redus deja numărul încărcătoarelor de telefoane mobile de la 30 la 3 în ultimul deceniu, însă nu a fost găsită o soluție exhaustivă.
Prețul benzinei și al motorinei în România, astăzi, 20 aprilie 2022
Acum, Comisia prezintă acte legislative pentru a stabili o soluție comună de încărcare pentru toate dispozitivele relevante. Măsurile propuse, care se vor aplica telefoanelor inteligente, tabletelor, camerelor de luat vederi, căștilor, difuzoarelor portabile și consolelor video portabile, vizează îmbunătățirea confortului consumatorilor și reducerea amprentei de mediu asociate producției și eliminării încărcătoarelor, sprijinind în același timp inovarea în domeniu.
Care este situația actuală?
În Uniunea Europeană, în ultimul an au fost vândute aproximativ 420 de milioane de telefoane mobile și alte dispozitive electronice portabile. În medie, un consumator deține aproximativ trei încărcătoare de telefon mobil, dintre care utilizează în mod regulat două. 38 % dintre consumatori declară că au întâmpinat cel puțin o dată probleme legate de încărcarea telefonului mobil, deoarece încărcătoarele disponibile erau incompatibile. Situația este neplăcută și costisitoare pentru consumatori, care cheltuiesc aproximativ 2,4 miliarde EUR anual pentru încărcătoare independente care nu vin împreună cu dispozitivele lor electronice.
În plus, se estimează că încărcătoarele eliminate și neutilizate reprezintă aproximativ 11 000 de tone de deșeuri electronice anual. Se preconizează că o soluție comună de încărcare va reduce această cantitate cu aproape o mie de tone anual.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Noile tarife vamale de 10%...
Mai corect spus, președintele...
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Bulgaria se pregătește să...
Consolidarea fiscală și...
Piețele bursiere globale au...
O echipă de cercetători a...
Dacă Tesla nu o duce prea bine,...
În contextul unei crize...
O decizie neașteptată a președintelui american.
Un nou tip de armă de mare precizie.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Grupaj de știri.
Guvernul dă undă verde reluării...
Avertizări ANM: instabilitate...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Seismul s-a produs la ora 4,33.
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...