Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Austria a formulat în urmă cu trei ani o plângere penală împotriva companiei Airbus pentru fraude şi fapte de corupţie pe care autorităţile de la Viena afirmă că le-au constatat în cazul unui contract controversat în valoare de două miliarde de euro încheiat în anul 2003 pentru livrarea a 18 avioane Eurofighter, contract revizuit ulterior pentru 15 aparate în valoare totală de 1,7 miliarde de euro.
Conform Parchetului austriac, compania Airbus ar fi oferit responsabililor austrieci comisioane confidenţiale în valoare de 183,4 milioane de euro. Pentru toate neregulile, despăgubirile cerute de guvernul austriac în 2017 ajung la 1,1 miliarde de euro.
Însă această ţară nu se numără printre cele trei (Franţa, Regatul Unit şi SUA) cu care Airbus a ajuns în ianuarie anul acesta la o înţelegere prin care, în schimbul unei amenzi totale de 3,6 miliarde de euro, să fie închise dosarele în care grupul aeronautic european este acuzat că a mituit decidenţi politici pentru a obţine contracte civile şi militare, ieşind astfel la suprafaţă practici de corupţie la care Airbus a recurs în mai multe ţări.
Airbus a încheiat anul 2019 cu pierderi, în pofida creşterii livrărilor
''Cerem despăgubiri (...). Au fost efectuate plăţi către mai multe ţări şi ceea ce noi solicităm cu insistenţă sunt despăgubirile pentru Republica Austriacă'', a declarat miercuri la radioul public ministrul austriac al apărării, Klaudia Tanner.
Unul dintre dosarele investigate de justiţia americană, în virtutea extrateritorialităţii dreptului ei, priveşte şi contractul legat de avioanele Eurofighter cumpărate de Austria, iar elementul de noutate este că, în cadrul recentei înţelegeri cu SUA, Airbus a recunoscut că a plătit sau a provizionat 55 de milioane de euro pentru comisioanele oferite intermediarilor în vederea încheierii acestui contract.
Pentru obţinerea despăgubirilor cerute, Austria are în vedere mai multe opţiuni, printre care un nou proces sau o înţelegere judiciară, a indicat ministrul Klaudia Tanner.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...