COVID-19. Britanicii au descoperit ceva interesant despre banala RĂCEALĂ

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Un studiu cu o concluzie interesantă
Un studiu cu o concluzie interesantă
Oamenii de știință britanici au ajuns la concluzia interesantă că persoanele care au fost răcite beneficiază de o protecție suplimentară împotriva coronavirusului, grație creșterii numărului de celule T protectoare din sânge. 

Banala răceala este, la rândul ei, provocată de un coronavirus, iar dacă o persoană trece prin această afecțiune, nivelul celulelor T din sânge crește considerabil. Inițial s-a crezut că aceste celule oferă protecție inclusiv împotriva COVID-19, dar acest lucru nu a fost confirmat științific. Acum, cercetătorii de la University College London au împărtășit rezultatele studiului lor la care au participat peste 750 de lucrători din domeniul sănătății. 
 
Toți au tratat pacienți cu coronavirus și, prin urmare, aveau un risc ridicat de a contracta ei înșiși agentul patogen. Tuturor li s-au făcut analize de sânge. S-a constatat că medicii care s-au recuperat după răceală au prezentat o creștere a numărului de celule T. Cincizeci și opt de medici nu au prezentat niciodată un test pozitiv pentru coronavirus, nu au prezentat niciun simptom al bolii și nu existau anticorpi în sângele lor care să indice că au fost purtători ai coronavirusului într-o formă latentă sau asimptomatică. Ceea ce înseamnă că sistemul lor imunitar i-a protejat de infecție, prezentând cele mai ridicate niveluri de celule T protectoare. Iar asta numai pentru că fuseseră răciți.  
 
Alt studiu realizat tot de cercetătorii britanici arată că, după vindecarea de COVID-19, mulți pacienți prezintă o scădere îngrijorătoare, de 26% în doar trei luni, a imunității lor. În aceste condiții se ridică întrebarea cât timp după însănătoșire foștii pacienți pot face din nou boala. Cele mai recente informații au arătat că în rândul eșantioanelor colectate aleatoriu de la peste 365.000 de adulți din Marea Britanie, numărul de anticorpi a scăzut între iunie și septembrie, de la 6% la 4,4%, la toate grupele de vârstă. 

Citește și Franţa a intrat în valul 5 al pandemiei de COVID

"Știm că răcelile sezoniere revin cam la fiecare șase luni", a declarat Wendy Barclay, șefa departamentului de boli infecțioase de la Imperial College London. - Iar COVID-19 demonstrează în mod clar același model." Persoanele cu o evoluție asimptomatică au un declin mult mai rapid al anticorpilor, arată observațiile. 

Politico.ru menționează că oamenii de știință nu știu încă exact de câți anticorpi trebuie să beneficieze o persoană pentru a se proteja împotriva reinfectării. Iar acestea sunt informații esențiale pentru a înțelege dozele necesare de vaccinare, deoarece vaccinurile sunt acum testate pe zeci de mii de persoane. Deoarece niciun voluntar nu poate fi infectat în mod deliberat cu coronavirusul, este dificil să ne facem o idee dacă doza pe care o primește o persoană este adecvată sau dacă aceasta trebuie mărită. În cazul unei doze inadecvate, vaccinarea nu ar mai avea rost și pandemia ar continua, scrie politico.eu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu

pixel